Intel·ligència emocional

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2011
INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

Tema 05 Relacions en l’entorn de treball

LA DIMENSIÓ EMOCIONAL
La dimensió emocional de la persona és multifactorial, per això, quan s’analitza el desenvolupamentemocional, cal atendre a cinc eixos bàsics:  Com sorgeixen les emocions.  Les emocions com a “reacció” (és a dir, la reactivitat emocional o temperament).  L’expressió emocional en els diferentsmoments evolutius.  Com es desenvolupa la consciència emocional, tant de les pròpies emocions com de les dels altres.  Com es generen els processos d’autoregulació emocional.

EL DESENVOLUPAMENTEMOCIONAL I LES INTERACCIONS SOCIALS
Aquestes dimensions del desenvolupament emocional tenen molt a veure amb el desenvolupament social.

Les interaccions socials són inductores del desenvolupamentemocional i, al seu torn, les competències emocionals són necessàries per a un òptim desenvolupament social.
La comprensió de les emocions dels altres (empatia ), la regulació de l’expressió emocional ila regulació de les emocions dels altres (l’habilitat per a generar o modular les emocions dels altres consolant, animant, etc.) són claus per a l’establiment de vincles i per al desenvolupament deles habilitats socials.

SER EMOCIONALMENT INTEL·LIGENT
La intel·ligència és la capacitat de solucionar problemes adaptant-se a les circumstàncies. Quan els problemes tenen un tarannà emocional, sónles habilitats emocionals les que hem de posar en pràctica per a arribar a majors nivells de satisfacció i de desenvolupament personal. Ser emocionalment intel·ligent consisteix a mantenir unarelació harmònica amb les emocions negatives, com la ira, la frustració, l’ansietat, la gelosia, l’odi, la fredor, l’arrogància, la pena, etc., facilitant el pas a les emocions positives, com altruisme ,alegria, generositat, humilitat, tolerància, etc.

NIVELLS D’INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL
1. Percepció i avaluació de l’emoció expressada. 2. Assimilació de les experiències emocionals bàsiques,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Intel·Ligència Emocional
  • Guia de la intel·ligència emocional
  • Intel·Ligència Emocional
  • recull activitats, intel·ligència emocional
  • La Intel·Ligència
  • Intel·ligència
  • la intel·ligència
  • El Disseny Intel·Ligent

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS