Intel·ligències múltiples

Páginas: 2 (299 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2014
LA TEORIA DE LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES


La teoria de les intel·ligències múltiples va ser creada per Howard Gardner al 1983.
Aquest psicòleg americà va dissenyar aquesta teoriaperquè va pensar que l'ésser humà no té una sola intel·ligència, sinó que en té diverses i ell les anomena intel·ligències múltiples.
Howard defineix la intel·ligència de diferents maneres:
-Lacapacitat per resoldre problemes i aprendre.
-Crear nous problemes per poder resoldrel's.
-Crear productes valuosos en una cultura determinada.

Pel que fa al tema de les intel·ligènciesmúltiples considera que necessitem tots els tipus d'intel·ligència, tots són molt importants i en tots els éssers humans es combinen de forma diferent i per això els podem trobar en diferentsgraus de desenvolupament depenen del subjecte.

Segons Howard hi ha 8 tipus d'intel·ligències:
-Lingüística: és la capacitat d'utilitzar paraules de manera efectiva de forma oral o escrita.-Musical: és la capacitat de percebre, transformar i expressar formes musicals, i tenir en compte el to, el ritme...
-Espacial-visual: és la capacitat per percebre la realitat de formaadequada i amb precisió (3D) i així poguer transformar aquestes percepcions.
-Lògic-matemàtica: és la capacitat de resoldre problemes utilitzant operacions matemàtiques de forma raonable,comprendre esquemes i relacions lògiques.
-Cinètic-corporal: és la capacitat per controlar els moviments del cos i utilitzar correctament els objectes (coordinació, equilibri, velocitat...).-Naturalista: és la capacitat per comprendre el món natural i treballar de forma correcte amb ell (ser capaç de distingir elements animals, vegetals...).
-Intrapersonal: és la capacitat per accedirals sentiments propis i comprendre's a si mateix i així ser capaç d'organitzar i dirigir la pròpia vida.
-Interpersonal: és la capacitat per entendre als demés i interactuar amb ells.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • intel·ligències múltiples
  • Multiple
  • Multiplos
  • Multiplo
  • multiple
  • multiple
  • Multiplicaciones
  • Multiplos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS