Inteligencia social

Páginas: 8 (1840 palabras) Publicado: 8 de enero de 2011
L’ILLA DELS 5 FARS
Ferran Ramon-Cortés

Ramon Farré
Núm. matrícula 1725

Índex

* Resum de la introducció……………………………………….3
* Resum del primer capítol……………………………………..3
* Resum del segon capítol……………………………………….3-4
* Resum del tercer capítol……………………………………….4
* Resum del quart capítol……………….……………………….4-5
* Resum del cinquè capítol…………….………………………..5
* Resum del sisècapítol………………………………………….6
* Resum del setè capítol………………………………………….6
* Resum de l’epíleg…….…………………………………………..6-7
* Resum de l’annex…….…………………………………………..7
* Comentari i opinió personal……….………………………….8

Resum de la introducció
Viatge a Menorca en ple hivern.
En la introdducció l’autor ens narra com el protagonista, tot havent fet una presentación de cara al públic, es trova ambun del seus mentors, en Max. Ell li comenta què li ha semblat la presentació i la resposta d’en Max és que no a acabat de convencer a la gent, no la atreta, no la entusiasmada.
El protagonista en adonar-se’n, lid emana un cop de ma a en Max, que li digui a on ha fallat a l’hora de comunicrse. La resposta, més ben dit, proposta d’en Max l’emplaça a fer unes vanaces a l’illa de Menorca, on ha decontemplar cinc fars de l’illa.

Resum del primer capítol
El far de Favàritx.
En arribar a la illa el protagonista arriba a casa dels seus pares, més tard arriba a la seva casa. El mateix dia es dirigeix cap el far de Favàritx, situat a l’extrem est de l’illa. En fer-se fosc, el far s’encén. El protagonista sense saber ben bé el que ha de fer, observa el far, la seva freqüència de llampecs.Aquesta es repetía 3000 vegades cada dia, inalterable.
És a dir el far ofería un únic gran missatge, una única i gran idea. Com ha de ser en les exposicions en públic. Oferir una gran idea que estructuri tota la nostra exposició.
En acabat, quan ja ha descobert la primera clau, torna cap a casa i informa a en Max de la descoberta.

Resum del segon capítol
El far de Cap d’Artrutx.
L’endemàel protagonista en llevar-se, s’en va a esmorzar al port, on ha quedat amb un vell amic seu. Cap a la mitja tarda es dirigeix cap el far del Cap d’Artrutx, el més allunyat y el més urbà. Es trova enmig d’una urbanització. En fer-se fosc el far s’encen. Al cap d’una estona d’observar-lo es dóna compte que la llum del far sobresurt i és diferent de les llums de les cases.
Portant això al nostrecas, per poder fer que el nostre missatge sobresurti l’hem de fer brillar, fer-lo recordar, i què hi ha millor que les històries? Les històries es recorden, romanen presents als nostres caps més temps que no pas mera información. Són el millor vehicle per fer arribar el nostre missatge.

Resum del tercer capítol
El far de Punta Nati.
El tercer dia, es lleva i se’n va a esmorzar amb el seu pare.En acabat decideix anar al far de Punta Nati, situat a la costa est, en una esplanada. Com no té gaire encant per terra, decideix anar-hi per mar. Li demana al seu pare que l’ajudi a trovar una barca. Cap a la tarda es dirigeix cap a Ciutadella on en Damià, un amic de son pare, l’hi tenia preparada la barca.
En pujar a la barca emprèn el seu camí cap el far. Decideix allunyar-se del far unesdues milles per tenir una millor perspectiva. Decideix allunyar-se una mica més, fins a les cinc milles, i deixar-se guiar pel far, pel la seva llum.
Se n’adona, llavors que els fars “parlen” amb un llenguatge clar i concís que entenen tots els navegants però que a la vegada és desconegut per la resta de persones. És a dir, hem de parlar amb un llenguatge compartit amb els nostres interlocutors.Però també se’n dóna compte, en quant la boira fa acte de presència, que a vegades, aquesta boira la posem nosaltres, en forma de paraules i explicacions enrebessades, en les nostres explicacions i/o exposicions .
En acabar el protagonista torna cap a casa i com cada dia informa a en Max de la troballa feta.

Resum del quart capítol
El Far de Cavalleria
El quart dia a Fornells, en llevar-se,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • inteligencia social
  • Inteligencia social
  • INTELIGENCIA SOCIAL
  • Inteligencia Social
  • Inteligencia Social
  • Inteligencia Social
  • Inteligencia social
  • Inteligência Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS