inteligencias multiples

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2014
TEORIA DE LES INTELIGÈNCIES MÚLTIPLES

La teoria de les intel·ligències múltiples la va crear Howard Gardner, professor de la universitat de Harvard i a l’escola de Medicina de Boston, l’any1983. Aquest psicòleg americà va dissenyar aquesta teoria perquè defensava que l'ésser humà no té una sola intel·ligència, sinó que en té diverses i ell les anomena intel·ligències múltiples.
HowardGarner defineix la intel·ligència com la capacitat de resoldre problemes, de crear nous problemes per poder resoldre’ls i de crear productes valuosos dins d’un determinat àmbit cultural. Ell parla de 8intel·ligències diferents en el moment en el que presenta la seva teoria, tot i que posteriorment s’ha defensat que poden haver-hi més, cadascuna aplicable a un àmbit diferent. Totes lesintel·ligències són observables en grups de població, és a dir, els pintors per exemple tindran intel·ligències que els físics o matemàtics no. Cada intel·ligència té una característica evolutiva i canvia a mesuraque l’humà evoluciona en societat i individualment. Totes les intel·ligències tenen la seva localització al cervell, i disposen d’un sistema simbòlic o representatiu.
Garner defensa que laintel·ligència es pot desenvolupar i que varia segons les experiències del subjecte, és a dir, que no està predefinida, que és educable i que no és quantificable
Totes les intel·ligències són importants iimprescindibles i és combinen de forma única en cada ésser humà. Tots els subjectes tenim tots els tipus d’intel·ligències però en diferent grau de desenvolupament.
Les vuit intel·ligències inicials queva presentar Garner són les següents:
-Lingüística: és la capacitat d'utilitzar paraules de manera efectiva de escrita i oralment.
-Musical: és la capacitat de percebre, transformar i expressarformes musicals, tenir en compte el to, el ritme, etc.
-Espacial-visual: és la capacitat per percebre la realitat de forma adequada i amb precisió (3Dimensions).
-Lògic-matemàtica: és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las inteligencias multiples
  • Inteligencias multiples
  • Inteligencias multiples
  • Inteligencias multiples
  • Inteligencias múltiples
  • Inteligencias Múltiples
  • inteligencias multiples
  • INTELIGENCIAS MÚLTIPLES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS