iNTERIOR hOLANDÈS

Páginas: 3 (613 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
by Aleix Vidal
INTERIOR HOLANDÈS

L’autor d’aquesta obra del 1928 és el pintor Joan Miró. La tècnica emprada és la pintura a l’oli. Pertany al Surrealisme, una de les primeres avantguardes delsegle xx. Aquest quadre actualment es troba al MOMA de Nova York.
L’interior holandès és una de les obres més representatives d’en Joan Miró, apartat ja de les influències fauvistes i cubistes, apartir del 1925 troba per fi un univers propi, una forma de pintar amb què realment es troba a gust. És la recerca de l’essencial, depurant cada cop més el seu vocabulari expressiu. Els pintorsneerlandesos com Vermeer van provocar un gran impacte en l’artista, de manera que fins i tot va comprar postals de pintures d’aquests autors i en tornar a París es va inspirar en aquestes postals i va treure unasèrie de quadres anomenada Interiors holandesos.
L’estructura de l’obra té una aparença complexa, però si ens guiem pel quadre de Hendrick Martensz podem realitzar una descripció bastant ajustada.En una habitació de dubtosa estructura tridimensional en la que cada paret té un color diferent es pot observar un indici de perspectiva perquè hi apareix la figura d’un músic, el cap del qual estàsimplificat al màxim. Aquesta figura està rodejada d’una forma plana gairebé circular que aporta l’impacte lumínic sobre el tocador del llaüt. Els ulls, el nas, la boca es troben dins d’un cercle decolor vermellós. Aquesta figura rodona podria ser la llum que entra per la finestra. El tocador del llaüt subjecta l’instrument, l’element més reconeixible de tota la composició. Podríem dir que totsaquests objectes que semblen flotar en aquest espai aporten un dinamisme a l’obra al voltant de l’instrument, com si dansessin al so de la música.
La simplicitat és extrema, els colors planss’emmarquen en línies molt definides. Una finestra oberta a la part superior esquerra deixa veure un paisatge igual de surrealista que els elements de l’interior. Tot està dotat d’una imaginació i creativitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Interior Holandes
  • Comentari història de l'art
  • Holanda
  • Holanda
  • holanda
  • el holandes
  • Holanda
  • Holanda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS