Internet

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2015
5.2 COM FUNCIONA INTERNET
A la xarxa informàtica hi ha dos tipus d’ordinadors:
El servidor: estan especialitzats en emmagatzemar molta informació
El client: el que utilitzem nosaltres
El servidordisposa de diversos discos durs que emmagatzemen la majoria de les dades, així, els ordinadors clients poden compartir informació sense necessitat d’emmagatzematge.
Quan ens connectem a Internet, ensconnectem a una xarxa d’àrea local a través d’un servidor que s’anomena proveïdor de serveis d’Internet (ISP). La connexió a l’ISP es fa per cable telefònic. En la majoria de casos, aquesta connexiós’efectua a través del servei ADSL o per mitjà de cable coaxial.

Al mateix temps, l’ISP es connecta a moltes més xarxes a través de cables de banda ampla. La informació de totes aquestes xarxes escontrola per mitjà d’encaminadors que dirigeixen la transferència de dades d’un ordinador a un altre, i entre servidors i clients.

Ex: D’aquesta manera, quan escrivim al navegador d’Internet l’adreça d’unapàgina web, o seleccionem un enllaç d’una altra pàgina, actuen molts encaminadors per posar en contacte el nostre ordinador amb el servidor d’Internet que allotja els continguts que demanem. Aquestservidor pot estar a l’altra punta del món.

Les pàgines web es localitzen gràcies a una ruta que escrivim en el navegador. Aquesta ruta s’anomena adreça URL (uniform resource locator).

5.5 ELSPROBLEMES D’INTERNET
Tot i que quan parlem d’Internet qualsevol expert o usuari n’esmentaria, sobretot, els aspectes positius, també té una sèrie de problemes associats.
Cada dia, molts usuaris de correuelectrònic reben desenes de missatges no desitjats: publicitat, virus... Això s’anomena correu brossa (spam).
Internet ha propiciat el naixement o la difusió de virus, que poden fer malbé alguncomponent de l’ordinador o inhabilitar-lo del tot.
Ha afavorit l’aparició de programari espia (spyware), de programari de publicitat (adware), de pesca (phishing), etc, que intenten obtenir informació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS