interpolacion cromatica

Páginas: 2 (456 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
Eduard Ramírez Fornieles Senyals i Sistemes

INTERPOLACIÓ CROMÀTICA (DEMOSAICING)

Un algorisme d'interpolació cromàticaés un procés digital d'imatge utilitzat per reconstruir una imatge en color mitjançant les mostres cromàtiques incompletes adquirides des d'un sensor d'imatge recobert amb un mosaic de filtre decolor (CFA).
La gran majoria de càmeres digitals adquireixen la informació del color de la imatge utilitzant un únic sensor, el qual està recobert d'un mosaic de filtres que separen la llum en trescomponents: generalment vermell, verd i blau.
La interpolació cromàtica permet obtenir per a cada píxel la informació de color corresponent, obtenint una imatge de menor resolució en color a partir de lainformació dels elements del sensor per separat.
En la majoria de càmeres digitals la interpolació cromàtica es duu a terme mitjançant el programari intern de processament de la càmera. No obstantaixò, les càmeres compactes amb funcions avançades, les càmeres compactes de sistema i les Reflex digitals posseeixen la possibilitat de gravar directament les dades del sensor en un format especial peral seu posterior processament en un ordinador amb un programa específic per a tal fi, aquest format es coneix com a RAW.
En els últims 10 anys,la interpolació cromàtica s'ha convertit en un delsmètodes de processament d'imatge més populars en el processament de senyal digital. Afortunadament, els algorismes de interpolació cromàtica es poden agrupar en diverses categories.
En primer lloc,alguns algoritmes s'interpolen utilitzant la informació dins d'un tipus de color. Per exemple, els valors desconeguts verds s'omplen només per coneguts píxels verds, i de manera similar per al vermell iel blau.L'algorisme d'interpolació bilineal, utilitza aquest mètode. Altres algoritmes intenten prendre avantatge de l'alta correlació entre els tipus de color, en aquests algoritmes, els píxels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • interpolacion
  • Interpolacion
  • Interpolacion
  • Cromática
  • Interpolacion
  • INTERPOLACIÓN
  • Interpolacion
  • Interpolacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS