Intervenció psicopedagogica

Páginas: 9 (2111 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
1- Introducció
El nostre interès, partint de l’enfocament educacional col·laboratiu, és donar una resposta mitjançant la intervenció que realitzarem al centre i tenir en compte les necessitats d’aquest. A nivell de grup sorgeixen preguntes com les següents: Què es fa des de l’escola? Es fa tot el que es podria fer? Què ens demanen? Com ho podem fer? Com millorar la nostra acció?. Per fer fronta aquesta situació i partir d’una resposta educativa adequada ens centrem en l’elaboració dels PI ajustats a les necessitats dels alumnes, la implicació de l’equip docent i la col·laboració de les famílies en aquest canvi. Per portar a terme aquesta intervenció proposem recursos i estratègies per superar les dificultats que es puguin presentar, tenint en compte que hi ha aspectes com l’accés al’ensenyament obligatori (Primària) i la incorporació d’alumnes d’altres centres.
2- Marcs conceptuals, teories i principis.
La nostra proposta d’intervenció es basa en la concepció constructivista de l’ensenyament i l’aprenentatge. S’intentarà que l’acció tingui sentit i significat en si mateixa, juntament amb la reflexió que els suposarà reptes adequats a les seves possibilitats. S’enténl’alumne com a protagonista dels aprenentatges que va assolint, relacionats en un entorn proper. Igualment es busca contextualitzar la pràctica pedagògica amb un treball col·laboratiu amb els diferents agents que participen en el procés (mestres tutors, equip directiu, pares, mestres d’EE, altres professionals ...). Per tant ens basem en els principis de compromís i de cooperació establint consensos iacords amb els agents per aconseguir que la intervenció tingui com a principis la significació compartida En la construcció compartida de la demanda s’han de delimitar molt bé les funcions i responsabilitats de cadascun dels agents. Així mateix també tindrem en compte el principi d’economia, pel qual tindrem ben present els temps necessaris de dedicació de cada professional en la intervenció.
Peraltra banda ens basarem també amb la normativa vigent (LEC i LOE) per ajudar a avançar l’alumnat dins les seves dificultats a partir de l’elaboració (o continuació) dels seus Pla Individualitzat o Pla Intensiu Individualitzat ,partint d’un treball de col·laboració entre professorat d’EE, assessor i tutors per consensuar les necessitats de l’alumnat nouvingut, sempre tenint en compte el principide flexibilitat i mobilitat. També es pretén que la intervenció tingui en compte el principi de normalització, de manera que l’alumnat visqui el canvi d’etapa amb naturalitat i progressivitat respectant el seu procés maduratiu. I tenir en compte que l’acció assessora s’emmarqui en el principi de prescindibilitat on aquesta es vagi transformant en una resposta autònoma per part del centre i fins itot, les diverses accions portades a terme puguin establir-se en el Projecte Educatiu de centre per futures necessitats que puguin sorgir del mateix tipus. Aquesta intervenció també pot servir de base per revisar els diferents documents de centre (PEC, Pla d’acollida, Projecte lingüístic, Pla de convivència...)en relació a les necessitats dels alumnes amb NEE i com es recull en el PCC el treballen valors, com es treballa la diferència, la coeducació i l’atenció a la diversitat.
3- Proposta d’intervenció.
Reformulació de la demanda . L’objectiu de l’assessorament és proporcionar recursos metodològics per facilitar la incorporació de l’alumnat en general de l’etapa d’EI a Primària i més específicament als alumnes amb NEE. Es pretén elaborar els PI als alumnes que ho necessitin implicanta tota la comunitat educativa.
Criteris i continguts de la demanda.
Anàlisi. Davant la diversitat de l’alumnat que hi ha a P5 (una nena amb un retard lleu, un nen amb baixa visió, dues nenes que provenen d’un centre d’acollida), la psicopedagoga ha d’analitzar el nivell competencial dels alumnes, els recursos materials i personals de què disposa i, també, com el centre dóna resposta a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intervencios psicopedagogica vs socioeducativa
  • PAC INTERVENCI N PSICOPEDAGOGICA
  • Intervenció psicopedagògica en els trastorns del desenvolupament
  • Intervenció psicopedagògica en els trastorns del desenvolupament
  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • Pac 2 Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament
  • Orientaciones Pac2 Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament
  • Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament Pac 4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS