Intervenci Psicoeducativa Casos 2014 15

Páginas: 20 (4760 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2015
Casos d’Intervenció Psicoeducativa 2014-15
1. Intervenció des de l’Aula Obert 1 en un alumnes de 17 anys

Ens situem en un IES d’una ciutat mitjana, a l'Aula Oberta 1 on hi han els alumnes amb diferents dificultats que cursen 3er d'ESO.
Parlem de l'E.M. que té 17 anys i té una paràlisis cerebral lleu que li dificulta el seu aprenentatge i també té unes limitacions físiques que s'hanintentat solucionar amb dues operacions als 12 i 16 anys respectivament.
L'E.M té un entorn familiar molt complicat, ja que el seu pare es troba a la presó per tràfic de drogues i la seva mare és una ex-toxicòmana que ara ja no consumeix, però igualment treballa unes dotze hores al dia per poder cuidar a l'E.M i al seu germà petit de 12 anys.
L'E.M té problemes de conducta en gairebé totes les classesen les que es troba i molts cops és expulsat d'aquestes per mal comportament o contestacions inadequades dins del context educatiu.
Per l'edat que té l'E.M, el que s'intenta fer amb ell és millorar el comportament dins el centre i aprengui els coneixements mínims per tal de poder cursar el PQPI, l'any que vé i així poder fer de l'E.M un adolescent de profit, fent el que ell li agradaria que és lamecànica.
L'E.M té un pla individualitzat, on cada classe de matemàtiques marxa amb la vetlladora, cada dimecres té una reunió setmanal amb la pròpia tutora i psicopedagoga del centre. 
Per últim, la psicopedagoga del centre i l'EAP tenen pensat passar-li un QI abans de fer els exàmens del PQPI per veure com està ara, ja que des de els 12 anys que no se li passava aquest test.
 


02-Dificultatsd’aprenentatge degut a un TAG.
En una escola de parvulari i primària, situada en un poble proper a Barcelona, el psicòleg del centre demana ajuda a l’EAP amb el cas que li ha fet arribar un professor. Es tracta d’una nena que esta fent segon de primària i que, un cop acabat el primer trimestre ha suspès llengües, excepte anglès que l’ha aprovat amb un suficient, ha suspès matemàtiques i medi. Elprofessor comenta que té un nivell bastant inferior al que li tocaria i que no assoleix bé els continguts que se li ensenyen. El professor comenta que ja fa un parell de cursos que es van fixar en ella perquè notaven que li costava seguir les classes i “arribava justa a aprovar” però tot i això anava fent i pensaven que amb el temps ja agafaria el ritme o ja remuntaria però no ha estat així. Elspares també estan preocupats per la situació acadèmica de la seva filla i van demanar d’acudir al psicòleg del centre.
En l’entrevista amb els pares expliquen que és filla única i que ells dos estan separats. No tenen antecedents familiars de cap tipus de trastorn d’aprenentatge o discapacitat intel•lectual. A la nena la descriuen com a una nena una mica tímida, que es porta molt bé i que no els hadonat mai problemes.
Un cop finalitzada l’entrevista amb els pares el psicòleg va recórrer a l’observació dins l’aula per veure com es desenvolupa la nena dins del context educatiu escolar i la interacció que té amb el professor i els demés alumnes al voltant dels continguts d’aprenentatge. El psicòleg observa que es tracta d’una nena tímida i introvertida que no participa quan el professorpregunta alguna cosa o demana voluntaris i que quan li toca realitzat una tasca que li sembla difícil o que és nova per ella de seguida diu “no ho se” o “no ho se fer” sense ni tant sols provar de realitzar la tasca i a més a més es mostra angoixada. Tot i així moltes vegades acaba resolent la tasca quan se li insisteix i se l’ajuda.
Pel que fa a la relació amb els companys el professor diu que té lesseves amistats dins de classe i es relaciona principalment amb aquestes tot i que parla amb tots. També mostra angoixa i ansietat quan ha d’enfrontar-se a una situació on s’ha de relacionar amb algú que no coneix.
En un segon lloc, el psicòleg decideix realitzar una entrevista amb la nena i li passa una sèrie de proves psicomètriques amb la finalitat de dur a terme una avaluació i així confirmar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intervenci{On Psicoeducativa
  • CASOS DISE O 2014 15
  • Intervencio psicoeducativa
  • Caso 15
  • caso 15
  • Programa Quimica 2014 15
  • Prob Cinematica 2014 15
  • 2014 15 Martes tarde

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS