INTERVENCIÓ PER LA PÈRDUA DE GREIX CORPORAL MITJANÇANT UN EXERCICIS D’ALTA INTENSITAT DE FORÇA EN PERSONES OBESES

Páginas: 29 (7071 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2015


INTERVENCIÓ PER LA PÈRDUA DE GREIX CORPORAL MITJANÇANT UN EXERCICIS D’ALTA INTENSITAT DE FORÇA EN PERSONES OBESES


TREBALL DE FI DEL MÀSTER EN NUTRICIÓ HUMANA I QUALITAT DELS ALI MENTS DE LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS




Pere Palou Garau
Curs 2011/12
INTRODUCCIÓ
La investigació que es pretén portar a terme es la prova pilot d’una proposta que combina l’entrenament de força amb untreball d’alta intensitati una dieta d’alimentació personalitzada i adaptada a les característiques de cada persona i que té com a objectiu la disminució del % de massa grassa i els plecs cutanis d’un individu amb un grau d’obesitat tipus 2, ja que en funció de l’activitat física que realitzi el subjecte, pot haver-hi una hipertròfia muscular que sense que hi hagi una variació del pes o de l’índex demassa corporal (IMC).
Abans de començar es portarà a terme una revisió mèdica i una analítica de sang completa per a comprovar que el subjecte d’estudi està sa, no hi ha alteracions hormonals que afectin al sobrepès i pot realitzar l’estudi sense cap tipus de problema, signant el subjecte el consentiment informat.
En segon lloc es durà a terme una prova d’esforç màxim en laboratori amb lafinalitat de conèixer el seu nivell de capacitat de treball en funció del seu consum màxim d’oxigen, a on s’establirà el seu llindar anaeròbic, amb la finalitat de programar posteriorment l’activitat física d’acord amb la seva capacitat.
En tercer lloc es farà l’estudi cineantropomètric per tal de conèixer els plecs cutanis i el seu nivell calòric del metabolisme basal (MB)
En quart lloc per determinarla despesa calòrica de la persona per sobre del metabolisme basal, s’utilitzarà l’Actiheart, aparell que combina l’accelerometria triaxial captant tots els moviments del cos i la freqüència cardíaca (FC) amb intervals de minut a minut, per tal de valorar el PAEE (Physical Activity Energy Expenditure); és a dir, quina és la seva despesa calòrica per sobre del metabolisme basal.
En cinquè lloc,durant els dies que el subjecte porti connectat l’Actiheart també es durà a terme un anàlisis nutricional de la persona per a veure els sues hàbits alimentaris.
En sisè lloc, una vegada calculada la despesa calòrica total, sotmeterem al subjecte a una dieta calculant el balanç energètic i el nivell de kcal que ha d’ingerir diariament, i al mateix temps s’aplicarà un programa d’entrenament intervàlicd’alta intensitat (HIIT) basat en la força.
L’entrenament per alta intensitat es realitzarà amb exercicis que suposin al subjecte una despesa energètica que superi sempre els 9 MET’s.
Aquesta intensitat no es aconseguida en funció del tant per cent de la Repetició Màxima que el subjecte es capaç de mobilitzar, sinó mitjançant l’augment de la despesa que s’exerceix sobre les vies metabòliques i quesuposen un increment considerable de la FC.
El HIIT consisteix a alternar períodes breus de temps a una intensitat molt elevada, seguits de períodes breus d'intensitat moderada. Un exemple d'entrenament HIIT pot ser fer un esprint durant 30 segons, seguit de 30 segons de carrera lenta o caminar, així successivament repetint el període de màxima intensitat i d'intensitat moderada fins a un
màximd'uns 20 minuts.
Si bé, el temps dels intervals d'intensitat moderada o descans actiu poden variar depenent de l'estat físic de cada persona. Algunes opcions del temps en segons d'alta intensitat: moderada intensitat poden ser 30:30, 30:45, 30:60; 30:90 etc. (Figura 1)


Figura 1.

El realment interessant és que a més pot realitzar pràcticament amb qualsevol tipus d'exercici: corrent, bici,el·líptica o fins i tot donant salts a un esglaó, fent sentadillas ...

Beneficis del HIIT:
Aquest tipus d'entrenament es caracteritza per ser breu però esgotador. Així que si es practica durant més de 20 minuts possiblement sigui perquè no es realitza a la màxima intensitat. I és aquesta característica la que ens ofereix el seu primer avantatge: més en menys temps. Pel que un entrenament HIIT pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA OBESIDAD EN EL PER
  • Exercicis forces eso
  • Corporalidad en personas con capacidades diferentes
  • restaurante personas obesas
  • alimentacion para personas obesas
  • 008 Exercicis Trigonometria per pàgina web
  • Podran Morir Las Personas, Pero No Sus Ideas
  • Discriminacion social hacia las personas obesas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS