intro empresa

Páginas: 27 (6523 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014
Prova d'Avaluació Continuada 2 (PAC2). Mòdul 2
DIRECCIÓ I ORGANITZACIÓ



Proposta de solució


1. (1 punt) El grup de fleques i pastisseries PAUL es troba entre els referents francesos d’aquest sector. Referent a la funció directiva en aquesta empresa, contesta les següents qüestions:

Material web de consulta:
http://www.paul-international.com/es/historiquehttp://www.groupeholder.com/va/historique.php


a) Atenent a la seva trajectòria com a directiu, quines destreses directives (tècniques, conceptuals i interpersonals) destacaries en Francis Holder, president del grup PAUL. Raona la resposta posant exemples concrets.

Les habilitats tècniques tenen a veure amb la capacitat dels directius per desenvolupar activitats en alguns camps especialitzats. En el cas deFrancis Holder, una de les destreses tècniques més importants és el coneixement de l’ofici de pastisseria i fleca:
Des de petit, a l’any 1935, comença a treballar en el negoci familiar i això li permet aprendre l’ofici des de baix.
A l’any 1972, quan ja és el president de la companyia, el coneixement del negoci li permet retornar a la forma de fer pa tradicional instal·lant un forn de llenya iaplicant les tècniques tradicionals d’elaboració del pa.
Les habilitats conceptuals tenen a veure amb saber contemplar l’organització com un tot per tal de visualitzar la forma en què l’empresa encaixa amb el seu entorn i poder tenir una visió a llarg termini. En aquest cas, es podrien destacar les següents habilitats en la figura de Francis Holder:
La visió estratègica per generar noves idees demercat innovadores i diferencials: a l’any 1958 diversifica la producció començant a fabricar pans de fantasia vienesos; i a partir del 1993 instaura un nou estil i concepte per produir els seus productes (de fleca, pastisseria i petita restauració) que l’ha portat a que la marca sigui reconeguda arreu internacionalment.
La capacitat de saber identificar oportunitats de negoci que pot aprofitarl’empresa per a créixer i per expandir el negoci: a l’any 1965 comença a distribuir a gran escala a grans comerciants com Auchan, Nouvelles Galeries i Monoprix i posteriorment a Intermarché, Champion, Atac, etc,. Destaca la seva visió per trobar la ubicació adequada per arribar millor als clients: primer a prop de les galeries comercials i després al centre de les principals ciutats.
Les habilitatsinterpersonals suposen saber interactuar amb altres persones (tant de dintre com de fora de l’organització) per a motivar-les, explicar-los què s'espera d'elles o com poden contribuir a millorar els resultats de l'organització.
Quant als col·laboradors interns, destaca la capacitat del directiu per motivar els seus treballadors: treballant estretament amb ells, transmetent-los la seva passió perl’ofici.
Quant a la relació amb col·laboradors externs, destaca la seva capacitat per implicar activament els pagesos que li subministren la matèria primera; o també per convèncer socis públics i privats que es comprometin activament en el negoci (per exemple, amb la creació de l’associació CréatiVallée per al foment de l’intra-emprenedoria).

b) Identifica almenys 3 rols que destacaries en lafeina directiva de Francis Holder.

Els directius desenvolupen diferents rols o papers en el seu dia a dia, donat que la seva feina es caracteritza per estar poc definida, i per comprendre moltes tasques diferents –normalment de curta durada–, molt fragmentades i sotmeses a interrupcions constants. Entre els rols que desenvolupa Francis Holder en la seva funció directiva, podríem assenyalar-nealguns com ara:
fer de cap visible de l’organització: en el any 1958 quan es fa càrrec de la companyia i comença a impregnar el seu estil personal que encara avui té com a President Director General de PAUL.
fer de líder implicant els seus col·laboradors interns i externs.
fer d’enllaç amb grups externs com ara els clients, subministrant-los informació nutricional dels seus productes; amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CCU intro a empresa
  • Intro Empresa Ii
  • TRABAJO 2 intro a la empresa
  • PAC 1 Intro Empresa
  • Intro
  • Intro
  • Intro
  • intro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS