Introducció Excel

Páginas: 17 (4182 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2012
Curs de LibreOffice. Calc. Unitat 1

Unitat 1: Introducció al full de càlcul

-1-

Curs de LibreOffice. Calc. Unitat 1

1

INTRODUCCIÓ

En aquest curs té com a objectiu exposar les idees fonamentals per utilitzar el full de càlcul, un dels recursos fonamentals del treball ofimàtic. Les activitats que es presenten estan adreçades a alumnes que hi tenen el primer contacte però, alhora,donen moltes possibilitats d'ampliació per a alumnes que ja coneguin els aspectes fonamentals d'aquesta eina. El full de càlcul és un programari d'ordinador que permet emmagatzemar dades i textos explicatius i fer operacions amb les dades numèriques que s'actualitzen automàticament si hom canvia les dades. Concretament, en aquest curs treballarem amb Calc, que és el component de full de càlculdel paquet ofimàtic LibreOffice. Algunes de les opcions que inclou Calc són: – – – – – – Funcions que poden ser utilitzades per crear fórmules per a dur a terme càlculs complexes d'unes determinades dades numèriques. Funcions de base de dades, desar o filtrar dades Gràfics dinàmics, amb un ampli ventall de gràfiques 2D i 3D Macros, per gravar i executar tasques repetitives Possibilitat d'obrir itreballar amb documents confeccionats amb Microsoft Excel Importació i exportació de fulls de càlcul en múltiples formats, fins hi tot HTML, CSV, PDF i PostScript.

Calc treballa amb documents anomenats fulls de càlcul o llibres. Els fulls de càlcul consten d'un nombre de fulls individuals, cada full que conté les cèl · les disposades en files i columnes. Una cèl · la en particular s'identifica pelseu número de fila i lletra de la columna. Les cèl · les contenen els elements de text, números, fórmules, etc que conformen les dades per mostrar i manipular. Cada full de càlcul pot tenir moltes fulles, i cada full pot tenir moltes cèl · les individuals.

-2-

Curs de LibreOffice. Calc. Unitat 1

2

LA FINESTRA D'UN FULL DE CÀLCUL

Quan Calc s'inicia, la finestra principal és similara la Figura 1.

Barra de títol La barra de títol, que es troba a la part superior, mostra el nom del full de càlcul actual. Quan el full de càlcul és de nova creació, el seu nom és Sense títol X, on X és un nombre. Quan es guarda un full de càlcul, per primera vegada, se us demanarà que introduïu un nom que heu triat. Barra de menús Sota la barra de títol és la barra de menús. Quan vostè triaun dels menús, apareixerà un submenú amb altres opcions. Barres d'eines Tres barres d'eines es troben a la barra de menú per defecte: la barra d'eines estàndard, la barra d'eines Format, i la barra de fórmules. Les icones (botons) en aquestes barres d'eines proporcionen una àmplia gamma de comandaments i funcions comunes. A la barra d'eines Format, les tres caselles de l'esquerra són l'estil deAplicació, Nom de la Font, i en les llistes de mida de font. Ells mostren la configuració actual de la
-3-

Curs de LibreOffice. Calc. Unitat 1

cel · la seleccionada o àrea. (La llista Aplicar estil no pot ser visible per defecte.) Feu clic a la fletxa cap avall a la dreta de cada quadre per obrir la llista. Barra de fórmules A la part esquerra de la barra de fórmules és un petit quadre detext, anomenat el Quadre de noms, amb una combinació de lletres i números en ella, com D7. Aquesta combinació, anomenada la referència de cel · la, és la lletra de la columna i el nombre de fila de la cel · la seleccionada.

A la dreta de la casella Nom és l'Auxiliar per a la funció, la suma, i els botons de funció. En fer clic al botó Assistent per a funcions obre un quadre de diàleg des del quales pot buscar a través d'una llista de funcions disponibles Això pot ser molt útil, ja que també mostra com les funcions tenen el format. En un full de càlcul de la funció de terme abasta molt més que simples funcions matemàtiques. En fer clic al botó de suma insereix una fórmula en la cel · la actual, que ascendeix als números a les cel · les per sobre de la cel · la actual. Si no hi ha números...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • introduccio
  • Introducci
  • introduccio
  • INTRODUCCIO
  • Introducció
  • introduccio
  • Excel
  • Excel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS