Introducció a la empresa

Páginas: 24 (5833 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2014
Proposta de solucions
Prova d’Avaluació Continuada 5 (PAC5)
PROVA GLOBAL
Preguntes
-6356667500
1. (0,5 punts) A partir de diferents teories principals sobre l'empresari estudiades al mòdul 1 i del material web referenciat, indica les dues que més s'aproximen als germans Cebrian. Justifica la resposta.
Podem identificar els germans Álvaro i Clemente Cebrián amb les aportacions de S. Shane(2003) segons el qual és l'empresari el que descobreix , avalua i explota noves oportunitats de negoci.El germans Cebrián quan encara estaven estudiant empresarials, aprofitaven l'estiu per millorar el seu nivell d'anglès en Londres i es van adonar que hi havia un tipus de roba a un preus que en Espanya encara no existia. Van reconèixer un nínxol de mercat en Espanya encara no cobert i vanintentar aprofitar aquesta oportunitat de negoci.
També podem identificar-los amb les aportacions de Frank H. Knight sobre la teoria de l'empresari risc. Segons Knight l'essència de l'empresari és la incertesa sobre les conseqüències de les seves decisions. El benefici o remuneració de l'empresari és la justificació del risc que emprèn en les seves activitats. Els fundadors del Ganso varen començar elseu negoci l'any 2004 amb 30.000 euros provinents de la venda dels seus cotxes particulars i un préstec de 21.000 euros d'Avalmadrid. Decidiren invertir el capital en el projecte del Ganso i malgrat el desconeixement del sector dels dos germans, els resultats de l'empresa van ser positius gràcies a la venda del seu producte estrella: les sabatilles blanques sneakers, que representaven més del 80%de les seves vendes en els moments inicials.L'any 2006 els germans segueixen arriscant-se amb la creació de la seva primera tenda física al carrer Fuencarral de Madrid. Posteriorment comença la seva expansió nacional amb l'obertura de diferents tendes pròpies en les principals ciutats espanyoles.
Vegem doncs com arrisquen el seu patrimoni personal en la creació d'una activitat empresarial.
2.(1,5 punts) Durant el semestre has estudiat que l'empresa és un sistema obert que interacciona amb l'entorn al qual influeix i rep influències. Aquest fet fa que les empreses es preocupin per analitzar-lo i tractin de conèixer les seves característiques, evolució futura, etc. L'objectiu és fer un petit anàlisi sobre l'entorn de l'empresa el Ganso, contestant les següents qüestions :
Per arealitzar una anàlisi de l'Entorn General una de les metodologies més utilitzades és l'anàlisi PESTEL que estudia diferents factors que defineixen l'Entorn. Comenta algunes de les variables, dels sis factors de l'entorn general que al teu parer són rellevants per a l'organització.
A continuació es comenten algunes de les variables que poden afectar a l’empresa dins dels sis factors de l’entorn general:Factors Legals: El Ganso igual que qualsevol empresa que opera en diferents països ha de tenir en compte les diferències de tipus legal que puguin afectar al desenvolupament dels seus productes. S'ha d'analitzar la normativa sobre la homogeneïtzació de talles que s'impulsa a nivell nacional-europeu. Altres normatives que poden afectar són les denominacions tèxtils, etiquetat i composició, elmarcat de la CE, etc.
Factors Tecnològics: El sector tèxtil és un sector on s'estan produint grans canvis tecnològics que permeten a les empreses diferenciar-se pel que fa al disseny i l'elaboració de nous materials, així com en l'optimització dels processos productius i de distribució. Les noves tecnologies estan permetent que les compres on-line hagen incrementat degut al major nombre deconsumidors que compren a través d'internet.
Factors Socioculturals: La distribució de la renda ha escalat en els darrers anys de recessió econòmica. Els canvis en els estils de vida són cada vegada més ràpids. L'augment de la competència i la necessitat d'adaptació a les condicions socioeconòmiques han fet que els models de negoci se centren en el consumidor i la satisfacció de les seves necessitats....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introducció a La Empresa
  • Introducció a La Empresa
  • RESUM INTRODUCCIO EMPRESA
  • introduccio
  • Introducci
  • introduccio
  • C digo de tica y Breve Introducci n de la Empresa Telmex
  • INTRODUCCIO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS