INTRODUCCI1

Páginas: 5 (1073 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2015



INTRODUCCIÓ

En els últims cinc-cents anys l'activitat humana ha causat l'extinció de 816 espècies. Només des del segle XVIII han desaparegut 103 espècies, una xifra cinquanta vegades superior al seu ritme natural d'extinció. Segons la Unión Mundial per a la Naturalesa , un de cada deu ocells i el 25% dels mamífers figuren en la Llista Vermella d'espècies amenaçades de desaparició, mentre quedos terços d'altres espècies també consten sota l'epígraf d'en “perill”. Molts països tenen lleis que ofereixen protecció a les espècies amenaçades: per exemple, prohibint la caça, restringint l'explotació del sòl o creant reserves.
Només unes poques de les moltes espècies en perill d'extinció es troben realment a les llistes i obtenen protecció legal, com és el cas dels pandes. Moltes mésespècies s'extingeixen, o s'extingiran potencialment, sense que tingui cap reso a l'opinió pública.
Internacionalment, 199 països han signat un acord per crear un Pla d'Acció per a la Biodiversitatper protegir les espècies en perill i d'altres amenaçades.


QUÉ ES UNA ESPÈCIE EN PERILL D'EXTINCIÓ?

Es considera que una espècie està en perill d’extinció quan en queda una quantitat molt reduidad'exemplars o quan el seu hàbitat natural està seriosament amenaçat, de manera que si no se li presta l’atenció necessària podria arribar a desaparèixer.


COM AFECTA EL CANVI CLIMATIC AL ANIMALS ?

Abans de l'aparició dels gasos d'efecte hivernacle i de l'escalfament global, les espècies eren capaces de sobreviure en el seu hàbitat natural. No obstant això, el ràpid desenvolupament del canvi climàtic haposat als animals en perill d'extinció. Nigel Stork, en el seu article "Re-assassing Extinction Rate", explica que "la causa principal de l'extinció és el canvi climàtic, i en particular l'augment de les temperatures, en lloc de només desforestació." Stork creu que el canvi climàtic és la principal raó perquè les espècies esdevinguin en perill, i proclama que l'augment de les temperatures a nivelllocal i global, fa més difícil la reproducció de les espècies. Donat que l'escalfament global continua, les espècies no són capaces de sobreviure i comencen a deteriorar-se. Aquest és un cicle repetitiu que està començant a augmentar a un ritme accelerat a causa del canvi climàtic, per tant, moltes espècies estan sent incorporades a la llista d'espècies en perill.

IMPACTE SOBRE LA BIODIVERSITAT ILES ESPÈCIES EN PERILL

Per tal de conservar la biodiversitat del planeta, s'ha de tenir en compte els motius pels quals tantes espècies estan esdevenint en perill. Quan l'ecosistema d'un animal no es manté, aquest perd el seu hàbitat i es veu obligat a adaptar-se a nous entorns o morir.
A més, els humans han establert normes per decidir quines espècies creuen que han de ser salvades i quinestroben poc importants o indesitjables. Per exemple, l'espècie Eleutherodactylus coqui, una espècie de granota invasiva a Hawaii, és tant comuna allà, que el seu cant nocturn disminueix el valor dels habitatges e impedeix als hotels fer servir habitacions prop de boscos. Per això, els hawaians han proposat eliminar aquesta espècie de l'illa, i diversos gestors de la vida salvatge volen alliberar unpatògen que les mati 
Com que aquesta granota ha provocat la disminució del valors d'habitatges i la pèrdua de negoci a diversos hotels, els hawaians van decidir que era acceptable eliminar les granotes que viuen prop d'ells.

IMPORTANCIA DE MANTENIR LES ESPECIES


les espècies serveixen com a fonts d'art i entreteniment, proporciones productes com medecines pel benestar humà, indiquen la salut del'ambient i els ecosistemes, i permeten la recerca, el qual resulta en descobriments científics. 
Ajudar a preservar les espècies en perill d'extinció
L'objectiu dels conservacionistes és crear i ampliar la forma de preservar les espècies en perill d'extinció i mantenir la biodiversitat. Hi ha diverses maneres en les que un pot ajudar en la preservació de les espècies del món que estan en vies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS