Introduccio a la teologia (catalan)

Páginas: 31 (7621 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2010
Introducció a la Teologia i mètode teològic Professor Dr. Ramon Prat ¿Què és la Teologia? ¿Com es fa Teologia? Per a què serveixen els Teòlegs?

Lleida primer quadrimestre del curs 2007-8 Benvolgut amic Genaro: Feia temps que no m'havien ficat dins d'un embolic tan gran com el que tu m'has ficat. Embolic en el sentit intel·lectual, naturalment. En primer lloc perquè la pregunta, millor dir lespreguntes que has fet, gairebé ni jo me les havia plantejat, però tu ja saps bé a qui adresar-te. Tu em tens a mi per fer preguntes, però jo tinc que buscar-me la vida. Malgrat tot per l'amistat que ens uneix tens la seguretat que remoure totes les pedres que calguin per complaure la teva curiositat. Y com que amb la feina no hi que pensar-hi gaire, així que vaig rebre la teva carta, em va faltartemps per remenar per arreu sobre les qüestions. Hi d'entrada ho vaig veure tan feixuc, que preguntant a un capella amic em va recomanar què hem matriculés a un curs de Ciències de la Religió que sol·lucionaría tots els meus problemes .... i els teus. Però fixat lo que son les coses. No sé perquè, tot allò que al principi, semblava (hem semblava) tan sençill, curtet i evident ha resultat que no.Cal tenir el coco ben clar per estudiar-ho, perquè molta gent de categoria hi ha passat moltes hores del dia i segur que també de la nit a la llum d'una espelma o d'un llum de ganxo. Mes de dos mil anys fa que hi estan treballant, ficant-se draps d'aigua amb vinagre al cap per rebaixar les altes temperatures que generen les grans pensades. I després el període, ni mes ni menys des de abans que elmón fos mon. Voldria fer-te l'explicació planera perquè veguesis que jo ja ho he entes, però me'n adono de la complexitat de la qüestió i com mes ho he anat treballant he vist que hi cal molt estudi i rigor. Com a creient crec que Déu se'ns ha revelat mitjançant la Paraula que és escrita al Antic Testament i Jesús després amb la seva vida, mort i resurrecció ha donat testimoni de la Veritat de laParaula revelada. Pe'ls qui no ho creien del tot, els hi ha donar motius per pensar-hi seriosament. Tu que has estat sempre descregut tens que ficar-hi la millor de les millors voluntats per llegir poc a poc i amb bona lletra la explicació i resposta de les preguntes que hem fas. Pensa que no tant per tu sinó per mi mateix què hi he passat moltes hores estudiant una matèria que els primers dies declasse gairebé hem va deixar clavat a la cadira, tot i que el profe, un capellà molt trempat i amb moltes hores de vol, la feia entretinguda i entenedora. Fixa't pues, jo que tot just m'hi he ficat i tu que dius que això est patine, ho podem tindre cru. Però entenc també que si fas les preguntes es per que hi ha quelcom dintre teu que et neguiteíxe. T'he dit moltes vegades que tu en lloc de tenirun nas quan vas néixer ho tenies que haver fet amb una xemeneia, encara que no m'has dit res penso que potser has tingut un ensurt i ara que et veus les orelles comences a pensar en allò que no havies volgut pensar, sembla ser, fins ara.
Curs 2007-8 Albert Puchol Cortes 1 / 18

Introducció a la Teologia i mètode teològic Professor Dr. Ramon Prat ¿Què és la Teologia? ¿Com es fa Teologia? Per aquè serveixen els Teòlegs?

Potser has pensat que tindràs que baixar del tren de la vida a mitat de camí, encara que aquí a la vida el camí que sembla que no s'acabará mai, igual que als camins del món hi por haver un pont trencat o un riu impetúos que ens els barri, es a dir el cami es pot acabar de sobte en qualsevol moment I es que en moments de dificultat quan un es quede sol davantl'incertesa de la vida, necessitem trobar-nos amb nosaltres mateixos per tal viure en pau i joia. Quan ens trobem sols els moments de dificultat esdevenen una avinantesa per créixer per dins i també en relació als altres. En aquestes situacions es busque l'essència del sentit de la vida segons l'Evangeli, que consisteix a viure el temps present com un regal. Ens cal viure per per dins i trobar la pau....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Catalo
  • catala
  • catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS