INTRODUCCIO

Páginas: 2 (267 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2015
 INTRODUCCIÓ


Els musulmans a partir de l’any 711, van iniciar l’ocupació de la Peninsula ibèrica, exceptuant els territoris situats al nord. En aquellmoment, la península Ibèrica es va cridar Al-Andalus, territorio ocupat per musulmans.

La seua extensió geogràfica va anar variante amb el compàs de la expansiócristiana, coneguda con el nom de “la reconquesta”, proces d’avanç dels cristians cap al sur per a recuperar els territoris ocupats pels musulmans. Aquest procesva finalitzar a l’any 1492 amb la conquista de l’ultim regne musulmà, el regne nazari de granada, dut a terme pels reis catòlics de Castella.

Per altrabanda, Al-Ándalus es va incorporar al sistema econòmic del món islàmic, un món molt urbanitzat. Les ciutats eren centres de producción artesanal i d’un comerç moltactiu. A més va mantindre relacions mercantils amb el món islàmic i amb països cristians. A Al-Àndalus no hihavia cap sepació entre poder polític i religios. Elscalifes tenien la màxima autoritat.

Cal dir que en l’Edat Mitjana van conviure tres cultures: cristians, mudèjars i jueus.

En segon lloc anem a parlar de regnede Valencia, regne creat pel rei Jaume I el conqueridor, que es comprenc des de la conquesta de la taifa de València en 1238 fins al 1707.

Tras la conquestainicial, es va anar ampliant cap al sur de la linea Biarbusot. Jaume I va vore que era molt difícil repoblar tant territorio coquerit, va intentar consevar algunsprivilegis de la població asi com respectar les religions i les costums, proclamant Els Furs, des de aquest moment va formar part de la corona d’Arago.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introducci
  • introduccio
  • INTRODUCCIO
  • introduccio
  • Introducció
  • Introducció a l'epistemologia.
  • introduccio esquizofrenia
  • Introducci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS