introduccion

Páginas: 3 (562 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
INTRODUCCIÓ
En aquest treball volem identificar el sexisme en els contes on destacarem alguns. Diem contes sexistes quan els personatges són "arquetípics", és a dir, es corresponen a una concepciómodèlica a seguir, amb unes característiques fixes; ara la nena bona, la madrastra dolenta, el príncep valent.
 Els contes de fades, encara que històries fictícies i fantàstiques, ens donen idea decodis de conducta i comportament de la societat que l'assumeix, per als que van dirigits, de què és el que és acceptable o no, el que està bé o està malament, el que és bo o dolent. Aquests contess’encarreguen de modelar un prototip de noi o noia.
Alhora, els jocs, joguines i contes són instruments que socialitzen, inculquen idees, creences, valors socials, expectatives, necessitats, ofereixenmodels d'actuació, ensenyen a solucionar conflictes, esbossen un món màgic i proporcionen una font d'imaginació i creació. Tots aquests elements influeixen profundament en la construcció de lapersonalitats identitats de les persones en les seves primeres etapes de vida. El nostre objectiu es aportar propostes alternatives de contes fonamentades en valors positius i igualitaris, que afavoriranel desenvolupament ple de nenes i nens.
Un clar exemple per dir que els contes són molt importants, ja que transmeten missatges de superació de dificultats, però també transmeten valorsdiferenciats en funció del sexe. Aquests valors els transmeten els i les protagonistes dels contes, sent els personatges femenins passius i delicats i els masculins forts i valents.
Els contes de fades ensofereixen conductes que els nens i les nenes imitaran en el seu comportament diari.
Aquest treball ens ha motivat per poder millorar la societat almenys en al nostre voltant i poder obrir els ulls aaquelles persones que creuen que els contes transmeten uns valors d’igualtat, amb això demostrarem que estan equivocats ja que hi ha una eliminació dels valors de la dona perquè segons els contes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccion
  • Introduccion
  • Introduccion
  • Introduccion
  • Introduccion
  • Introduccion
  • Introduccion
  • Introduccion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS