Introducció al dret

Páginas: 7 (1589 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2012
INTRODUCCIÓ AL DRET

PAC1 – LES FUNCIONS DEL DRET

Primera Part (5 punts)

Indiqueu si les següents afirmacions són VERTADERES o FALSES. Justifiqueu de manera raonada la resposta (màxim 5-6 línies per resposta)

1. En el marc de les funcions del dret, el funcionalisme és la concepció que destaca la importància del dret en l'eliminació dels conflictes socials.

FALS. Es analitzarl’impacte de les normes i institucions jurídiques en el manteniment o millora de l’equilibri del sistema social global que contribueixen a mantenir.

2. La funció regulativa de control social es refereix únicament a l'establiment de regles dirigides a regular el comportament dels ciutadans en societat.

FALS. Hi ha un segon aspecte referit al control del poder públic i la conducta de lesautoritats.

3. Si el govern augmenta un 50% els impostos al tabac, està fent ús de la tècnica promocional amb l'objectiu d'incentivar l’eradicació d'hàbits poc saludables.

FALS. Ja que la tècnica promocional consisteix en incentivar amb premis o qualsevol avantatge

4. Un sistema polític que reflecteix les conclusions de la majoria de la ciutadania en relació amb la conveniència depracticar la mutilació genital femenina és un sistema polític del qual es pot predicar la nota de la legitimació.

Veritat. No tots el sistemes polítics son justos.

5. Un tret característic de la noció d'estat de dret defensada per Marx és la protecció dels drets i llibertats fonamentals de tots els individus.

Fals. Segons Marx l’estat de dre era una manera de defensar els interessosde la clase dominant

6. La percepció de seguretat jurídica per part dels ciutadans espanyols es reforça quan les presons estatals estan superpoblades d'estrangers.

Fals. Ja que la seguretat jurídica es reforça quan es coneixen perfectament les sancions i les penes si es realitzen conductes inadeqüades.

7. Internet és un mitjà idoni per donar a conèixer campanyes informatives sobrecanvis legislatius per tal de promoure els ideals jurídics de certesa i previsibilitat.

Veritat. Per exemple la possibilitat de consultar a la xarxa el BOE o el DOGC

8. Segons Fuller, la "moral interna" del dret comprèn exigències com ara que les normes jurídiques no poden contravenir el dret natural.

Fals. Segons Fuller s’ha de sometre le conducta humana a una serie de regles.9. La satisfacció dels criteris d'universalitat, coherència i no contradicció és condició necessària de la justícia material.

Fals. Aquests son els criteris de la justícia formal.

10. Els ordenaments jurídics es distingeixen d'altres sistemes normatius, com la moral o la religió, per l'amenaça i la imposició coactiva de sancions als individus que es comporten de manera indesitjable.Veritat. Es el que coneixem com coactivitat institucionalitzada

Segona Part (5 punts)

Llegiu atentament la següent notícia que descriu la resposta político-jurídica italiana a la qüestió de la immigració.

Italia criminaliza la inmigración ilegal
(Notícia publicada a LaNación.com, el 22 de maig de 2008)
«Con la fuerza de una victoria apabullante en las urnas, el premier italiano,Silvio Berlusconi, hizo ayer realidad la política de tolerancia cero contra inmigrantes clandestinos y criminales que había prometido durante la campaña electoral (...).
Por medio de un decreto, dos proyectos de ley que deberán ser aprobados en el Parlamento (en el que cuenta con una mayoría absoluta) y tres decretos legislativos que entrarán en vigor en dos meses, el Cavaliere endureció en formadrástica la política inmigratoria.
La inmigración ilegal será considerada un delito que podrá castigarse con penas que van desde los seis meses a los cuatro años de prisión; las expulsiones de clandestinos serán más fáciles y rápidas; se establecerá un banco de datos de ADN para controlar mejor las reagrupaciones familiares de inmigrantes. Además, habrá penas más severas para delitos de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccio Al Dret
  • PAC 1 Introducció al Dret
  • introducció dret administratiu
  • UOC; Introducció al dret
  • introducció al dret ambiental
  • dret
  • Dret
  • DRET

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS