Introducció a l'Assemblearisme

Páginas: 3 (747 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2011
0.Introducció a la Guia

Què és una assemblea popular?
L'assemblea és la ferramenta col·lectiva de presa de decisions. És característic de l’organització igualitària, i permet l’autogestió dequalsevol projecte col·lectiu d’una manera horitzontal, compartida i cooperativa.

L'assemblea està lligada a la democràcia directa, una forma de democràcia en la qual els ciutadans participendirectament en el procés de presa de decisions polítiques.
Cal matisar que la democràcia directa de vegades es confon amb la democràcia participativa. Alguns sistemes de democràcia directa vigents al mónactualment donen a la ciutadania tant poders legislatius com executius, per bé que la majoria de sistemes existents permeten la participació només en el procés legislatiu.
La democràcia directa en laseva forma tradicional és el govern del poble mitjançant referèndums. La ciutadania té dret a aprovar o vetar lleis, així com a retirar el suport a un representant (si és que el sistema térepresentants) en qualsevol moment.

L'objectiu de l'assemblea és un funcionament transparent facilitador de la participació directa de tothom, en igualtat de condicions, basant-se en procesos de diàleg par ala presa de decisions sobre allò col·lectiu.
Es tracta de trobar els millors arguments, construïts col·lectivament, per tal de generar intel·ligència col·lectiva, línies compartides de pensament iacció. Tracta de conciliar les diferents postures evitant, sempre que siga possible, el paradigma de les majories de la votació.

Tot i que és recomanable una lectura completa, la guia pretén servircom a material de consulta, les parts del qual es poden usar tenint en compte les necessitats de cada moment en cada assemblea.
Necessitem guies metodològiques concretes, però cal adaptar-les a lesnostres necessitats pràctiques amb flexibilitat.
Per tant, aquesta guia només pretén ser una proposta per a l’experimentació. Cal valorar-la i adaptar-la a mesura que detectem noves necessitats....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • introduccio
  • Introducci
  • introduccio
  • INTRODUCCIO
  • introduccio
  • Introducció
  • Introducció a l'epistemologia.
  • introduccio esquizofrenia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS