Introducció A L EmpresaEXAMEN

Páginas: 59 (14649 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2015
Introducció a l’empresa
Examen Juny 2015
Mòdul 1 CONCEPTES BÀSICS: 

-       Entendre i saber definir el concepte d’empresa i d’organització
Definir organització recollim tres de les seves quatre accepcions:
• Acció i efecte d'organitzar o organitzar-se.
• Associació de persones regulada per un conjunt de normes en funció de determinades finalitats.
• Disposició, arranjament, ordre.
Comes pot veure, la segona defineix l'organització com a grup de persones constituït conscientment per tal d'assolir un determinat objectiu.
Així, tota organització ha d'estar formada per persones capaces d'unir- se amb altres que volen col·laborar en una activitat per a assolir una finalitat comuna.
Quant a la definició d'empresa, d'acord amb quatre de les cinc accepcions del diccionari de laReal Academia de la Lengua, empresa és:
L'acció o tasca que comporta dificultat i l'execució de la qual requereix decisió i esforç.
La unitat d'organització dedicada a activitats industrials, mercantils o de prestació de serveis amb finalitats lucratives.
El lloc en el qual es realitzen aquestes activitats.
L'intent o designi de fer alguna cosa.
Per tant, l'empresa és una realitateconòmica i financera en què les funcions bàsiques del sistema real (especialment compres, producció i comercialització) estableixen el flux real de béns i serveis que aquesta manté amb l'exterior i en què la funció financera fixa els fluxos financers. Els factors de producció, màrqueting i financers són coordinats pel factor directiu per a la consecució dels objectius que persegueixl'empresa. El factor directiu s'encarrega de planificar, organitzar i controlar l'acompliment dels altres factors.

-       Comprendre e identificar el concepte de “model de negoci”
És la lògica o el relat que explica com treballa una empresa. La «manera de fer negoci» que aquesta empresa tria, el seu sistema per crear i oferir valor al client i obtenir beneficis d’aquesta activitat, tant per al’empresa com per a la resta d’agents relacionats.
Es tracta d’un concepte estretament lligat al concepte d’estratègia. De fet, a la pràctica ambdós termes es confonen i moltes vegades s’utilitzen indistintament. En definitiva, el model de negoci suposa una simplificació de l’estratègia de l’organització, a través d’un enfocament intuïtiu, pràctic i senzill que resulta idoni per iniciar-se en el camp del’estratègia empresarial.
Hem de matisar que en el cas de grans empreses o corporacions (amb diferents unitats de negoci o àrees), podrien identificar-se diferents models de negoci, un per a cada proposta de valor traslladada al mercat, ja que cada un d’ells disposarà de la seva pròpia lògica i combinació de recursos. Pel contrari, en el cas d’una pime, habitualment existirà un únic model denegoci, d’acord a la definició anteriorment donada.




















-       Identificar les diferents funcions dins de l’empresa.

En general, la funció comuna de totes les empreses consisteix a fer d'una activitat productiva o transformadora, és a dir, a partir d'uns recursos, factors o matèries primeres (entrades, en anglès inputs) s'obtenen uns productes (sortides, en anglès outputs, quepoden ser béns, productes tangibles o serveis, és a dir, productes intangibles) de més valor o utilitat.
Les empreses duen a terme activitats productives que creen utilitat (riquesa), és a dir, la utilitat de les sortides és superior a la de les entrades. Això es pot deure al següent:
• S'han alterat les propietats físiques o químiques de les entrades (activitat productiva).
• Els béns esfan disponibles en diferents moments del temps (activitat d'emmagatzematge).
• Els béns es canvien de lloc (activitat de transport).




-       Identificar i diferenciar les principals teories d’empresa amb fonaments a l’economia
Les aportacions de la teoria econòmica es basen en la idea que la teoria no solament ha de proporcionar normes sobre com es poden assignar els recursos de manera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • INTRODUCCI N A LA L GICA
  • L Gica E Introducci N A Las Redes L Gicas
  • TALLER INTRODUCCI N A LA L GICA
  • INTRODUCCI N E l Tromboembolismo Pulmonar
  • clase 1 Introducci n a la Salud P blica L
  • ,l,,l,l,l,l,l,l
  • introduccio
  • Introducci

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS