Introducción A La Ed. Inf.

Páginas: 2 (399 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2012
RESUM
Existeixen un gran nombre de teories sobre el desenvolupament dels infants, en l’article ens parla de les dues, plantejades per Piaget i Vigotsky, que més importància han tingut, i tenen, isegons les quals s’estructuren moltes de les pràctiques educatives.
Per una banda, trobem a Piaget el qual considera que el desenvolupament dels infants es troba dividit en tres estadis. Aquests, sóntancats és a dir, fins que no es supera una etapa no es pot passar a l’altre i tampoc es poden fer continguts de l’etapa següent si per edat no hi pertanys. L’autor, dóna molta importància a la relaciódels infants amb els objectes ja que per ell és aquesta relació la font d’aprenentatge.
Per altra banda, hi ha Vigotsky el qual considera que els continguts d’aprenentatge s’han d’adaptar segons elnivell maduratiu i els coneixements de cada infant, és a dir hem de partir dels seus coneixements previs per arribar a assolir-ne de nous. Cada infant té una zona de desenvolupament pròxim, la qualindica el nivell al qual pot arribar partint del que sap. Aquest autor, també té en comte la relació de l’infant amb l’ambient, però a diferencia de Piaget, aquest no nomes té en compte els objectessinó que a més, considera tots els tipus de relacions i principalment les de l’àmbit social.
AMPLIACIÓ RAONADA
En l’article “Piaget y L.S. Vigotsky en el análisis de la relación entre educación ydesarrollo” ens parla de les teories dels dos autors. En aquest, explica el mateix que el resumit anteriorment, fent referència, sobretot, a les diferències que trobem entre els dos autors pel que fa alpaper dels adults i de les relacions socials en el desenvolupament dels infants, aspecte que considero molt important ja que la relació que els infants tenen amb l’entorn és el que els permetdesenvolupar-se. L’article nombrat, mostra plenament la diferencia entre els dos autors en una cita de Vigotsky, el qual diu: “sus trabajos (Piaget) lo conducen a creer que el niño es impermeable a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cuestionario introduccion a la ed. especial
  • INTRODUCCION A LA ED ESPECIAL
  • introduccion a la ed sup
  • Trabajo Practico de Ed Fisica. Introduccion
  • Prueba Introducción A La Ed. Diferencial
  • Inf
  • Inf
  • INf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS