Invasió subtil parte 1

Páginas: 9 (2214 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014
INVASIÓ SUBTIL
I
ALTRES CONTES
PROPOSTES DE TREBALL.
Javier López Picazo.
Zero a Malthus.
1.- Qui va ser Thomas Robert Malthus i quina era la teoria que defensava. Quina relació té amb e conte?
Thomas Robert Malthus va ser economista i el primer que a proposar una teoria sistemàtica de la població que deia: afirmava que la població es duplicava casa 25 anys, és a dir, creixia enprogressió geomètrica,presentat en una creixement exponencial. Per Això sí es basà en les dades de creixement de població del Estats Units durant El Segle XVIII. Per altra part Malthus va suposar que els Mitjans de subsistència, al Millor dels Casos, augmenten en Progressió aritmètica, és a dir, presenten un creiximent lineal. Va plasmar els seus punts de vista amb relació a la població en el seu famósllibre Essay on the Principle of Population (1798), per al qual va recopilar dades empíriques per tal de defensar la seva tesi. La segona edició del llibre de Malthus es va publicar en 1803, en la qual, si bé va modificar alguns dels seus punts de vista respecte de la primera edició, la seva tesi original no va canviar. 
2.-Fes una llista de tots els elements del text que suggereixen una idea defutur. Un cop establerta la llista, quins d’aquets elements creus que son indispensables per a la narració y quins no?
En el text diu que si la gent continuava utilitzant el sèrum hi hauria massa persones al món en un futur (Per això decidiren que qualsevol avi de 75 anys  que no fos ni hagués estat de gran importància per la història de la humanitat ser li aplicaria una mena d'eutanàsia). Sí ésindispensable aquest element en la narració.
3.- Mira’t la pel·lícula, de Richard Fleischer (Metro-Goldwyn-Mayer, 1973).Quines són les coincidències i les discrepàncies amb el text de Caldres?
Les coincidències son que pereix que als dos contes manen una petita part de persones sobre unes altres sense massa que fer y en les dos s’acumula molta gent al mon y prenen mesures desesperades també enles dos n’hi ha una substancia que pareix que tothom necessita ( en el conte un sèrum i en la pel·lícula un menjar fet amb plancton), en les dos hi ha assasinats, però son un poc diferents. Es diferencien en que en la pel·lícula es a Nova York i el conte al mon, a banda de més diferencies, però aquesta es la més significativa.
4.- Llegeix el conte de J.L. Borges (dins d’El Aleph). Quins elementsdel conte de Calders s’hi poden comparar?
Es poden comparar l’inmortalitat i que al final es donen compte de que no hi te sentit viure per sempre.
Tot esperit.
1.- Creus que reialment el narrador es un fantasma? Aporta-hi els arguments a favor i en contra que et proporciona el text i discuteix-ho.
Crec que si pel que li diuen el inspectors i el que li passa al final quan es fica la mà al pit.2.- Busca informació sobre el que diu la teoria platònica sobre l’ànima. Quin ús en fa l’autor?
La escriu Ramon Alcoberro, en la teoria s’explica com la nostra àmina hi es inmortal.
Vinc per donar fe.
1.- Un recurs d’humor de Calders és l’abundància de detalls superflus, petites informacions que no tenen cap importància dins de la història principal. Busca en el text tot el que es diu delsdiferents personatges que no sigui indispensable en la narració.
Allò que jo trobe que no es hi es indispensable es: al principi ens diu com es la seua cosina Amèlia (del personatge) i en conta que què quan perd l’equilibri es produïa fractures complicades y que portava una vida plena de sofriment i era una xica molt blanqueta (l’últim es mes important), son dades que pense, no son necessàries.Més avant quan ens diu que la policia en troba abans a una persona que roba pa i fallava en casos de veritable lluïment (rapidesa mental)
2.- Tot i que no és una història de vampirs, el conte , d’Edgar Allan Poe, te mes d’un punt en comú amb el conte de Calders. Llegix-ho i digues què és dl que tenen en comú.
Hi tenen en comú que els dos personatges principals son propenços a agafar malalties i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1 Invasió subtil
  • Invasió subtil
  • Invasió súbtil
  • invasio subtil i altres contes
  • Invasio subtil i altres contes
  • Invasio subtil i altres contes
  • Invasio subtil
  • part 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS