. Inventa una activitat on tu li ensenyis un signe i la relació amb el seu significat

Páginas: 7 (1611 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2011
“El miracle d’Anna Sullivan”

1- Argument de la pel·lícula
“El miracle d'Anna Sullivan” és una pel·lícula de 1962 basada en l'obra teatral de William Gibson (escriptor) sobre l'autobiografia de Helen Keller. Helen Keller va néixer el 1880, als 19 mesos va contreure una malaltia que els metges no van saber diagnosticar i que la va deixar cega, sorda i muda
En el context de l’època aquesttipus de problema no era ben rebut i no se li donava cap mena d’esperança a la recuperació de la Helen, és més, se la considerava un pecat, una vergonya i una salvatge en conclusió, un dimoni.
Buscant alguna alternativa per una improbable recuperació van contractar els serveis d’una educadora especialitzada en el problema de la seva filla, l’Anna Sullivan.
L’Anna tenia una força i una voluntatde ferro, ja que ella mateixa havia patit ceguesa   i abandonament a la seva infància. Els mètodes de l’Anne no eren ben rebuts ni reconeguts per la família i això la va fer treballar de valent per la recuperació de la nena. Desprès de moltes angoixes,mal de caps i desaprovacions la educadora acaba aconseguint el seu propòsit . La nena aprèn i es comença a recuperar i donar sentit a tot el que lienvolta..
2- Explica com es comunica la Helen Keller, exemples
La Helen utilitza la exhibició o expressió facial , la cinèsica ( posicions del cos o gestos), la proxèmia (la influència dels espais en les relacions, com la distància entre les persones i que utilitzem segons les relacions que volem mantenir, els productes i objectes comunicatius com el perfum, la roba , les joies, lesulleres...) i alguns elements del parallenguatge (anomenen parallenguatge als elements de la veu com el to agut o greu, el ritme , la dicció , el volum , els sons -riure ,plorar ,sospirar ,badallar, silencis, pauses que es fan en parlar…) per ex. Quan li treu els botons del vestit a la seva tieta per posar-los com a ulls a la seva nina. És la manera de comunicar el que vol en aquell moment.
A causadel seu distanciament respecte a la capacitat del llenguatge i a la falta d'una autoritat, la seva manera d'expressar-se es a través de la violència. Per ex. Quan li esta picant al fill d’una de les serventes al jardí.
3- Quin sistema de comunicació li ensenyen?és augmentatiu
o alternatiu?És el més adequat?Raona la resposta
Es tracta de un sistema alternatiu de comunicació.
L'alfabetmanual alfabet dactilològic és un sistema de comunicació utilitzat pel col·lectiu de persones sordcegues. Considero que és el més adequat perquè està basat i és molt similar a l’usat per la Comunitat sorda, encara que amb una diferència fonamental: les persones sordes ho executen en la versió visual, mentre que les persones sordcegues el poden utilitzar en la versió visual o/a la tàctil, depenent deles seves restes visuals i de la qualitat dels mateixos.
El que veiem a la pel·lícula ens podria aproximar a la llengua de signes utilitzada per les persones sordes. Quan la persona és sordmudacega total o la resta de visió és insuficient, necessita posar les seves mans sobre les de qui li parla per poder percebre el missatge, parlem llavors de llengua de signes amb suport tàctil. En aquest cas,les mans de la persona sordcega es col·loquen penjades en l'angle format entre el polze i l'índex del seu interlocutor per seguir el missatge.
4- Comenta perquè l’Anna S. Li dóna tanta importància al fet que la seva alumna comprengui que un signe és una paraula. Inventa una activitat on tu li ensenyis un signe i la relació amb el seu significat
La professora el que intenta és que l’Helenentengui el significat de la paraula en relació amb el objecte i li pugui donar un sentit, amb l’objectiu que la Helen pugui comunicar-se i establir relacions sense barreres i trobi la seva identitat, adquirint un sentit de pertinença en la seva unitat familiar, afavorint el seu desenvolupament cognitiu i millorant la seva capacitat intel·lectual.
Primer de tot identificaria els sentits que té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Teoria Sistema-Món I La Seua Relació Amb La Desindustrialització
  • Relaciona El Modernisme Amb Prudenci Bertrana i La Seua Obra Josafat
  • Cuidado batería li on
  • poesia amb llengua de signes
  • Activitat i descans
  • idiomes i la seua genetica
  • l'empresa i el seu entorn
  • Activitat: “Ebola i ètica”

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS