inversió

Páginas: 16 (3927 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2013


CAPÍTOL 5. LA DECISIÓ D’INVERSIÓ MITJANÇANT L’ ANÀLISI DE PROJECTES D’INVERSIÓ


5.1. INTRODUCCIÓ


5.2. CONCEPTE D’INVERSIÓ I DE PROJECTE D’INVERSIÓ


5.3. VARIABLES BÀSIQUES A CONSIDERAR EN LA VALORACIÓ FINANCERA D’UN PROJECTE D’INVERSIÓ


5.4. LA CLASSIFICACIÓ DE LES INVERSIONS









OBJECTIUS

1. Conèixer i aprofundir en el concepte d’inversió.2. Reflexionar sobre la importància i la complexitat que suposa l’anàlisi d’inversions.

3. Analitzar què s’entén per flux net de caixa (o flux lliure de fons).

4. Aprendre a calcular un flux net de caixa (FNC).

5. Desenvolupar la capacitat d’identificar els fluxos de fons rellevants que convé tenir en compte per a analitzar un projecte d’inversió nou.


5.1. INTRODUCCIÓ

Lamaximització del valor de l’empresa és la suma de dos efectes: una bona política d’inversions (que en maximitzi la rendibilitat) i una bona política de finançament (que minimitzi el cost dels recursos financers utilitzats).

Un dels objectius de la funció financera és valorar les necessitats d’inversió que es produeixen al llarg de la vida de l’empresa i assegurar que disposa de prou capacitat financeraper a dur-los a terme a un cost raonable. Si volem que l’empresa sobrevisqui a llarg termini, la rendibilitat de les inversions haurà de ser superior al cost dels recursos utilitzats; si no és així, l’empresa no podria fer front a les exigències de remuneració del deute i dels fons propis. Els més afectats serien els accionistes, que estarien millor col·locant els seus diners en un altre lloc.Són molts els exemples de decisions d’inversió que l’empresa ha de prendre en
el dia a dia. Algunes poden requerir la inversió en actius físics i d’altres no. La penetració en el mercat exterior no té per què implicar una inversió en actius físics, però sí una inversió important en màrqueting i distribució. A banda del risc de fracàs, l’empresari haurà d'acceptar que durant els primers anys tindràfluxos negatius a canvi de més beneficis futurs. Si aquesta rendibilitat futura esperada no compensés la inversió feta, el pas del temps i el risc assumit, des del punt de vista financer hauríem de rebutjar el projecte de sortir a l’exterior (una altra cosa és que des del punt de vista estratègic es vulgui ser present en altres mercats per a anar sondejant oportunitats).

En aquest capítolanalitzarem els conceptes bàsics que ens permetran definir quins fluxos són importants a l’hora d'avaluar una nova inversió. Les dades són tan importants o més que les eines d’anàlisi, per la qual cosa val la pena dedicar un capítol sencer a analitzar quines dades són rellevants.

La necessitat d’analitzar les inversions sorgeix del seu caràcter estratègic (abast a llarg termini). Raons:
Sónmarcadament irreversibles des del punt de vista econòmic ; un cop realitzada una inversió la seva liquidació sol ser difícil i rarament s’aconsegueix sense incórrer en alts costos;
Requereixen quantitats molt significatives de recursos en relació amb quins disposa l’empresa.

L’objectiu del financer en l’anàlisi d’inversions és: maximitzar la rendibilitat de les inversions. O més ben dit, assegurarque la rendibilitat que s’obté de la inversió és superior al cost dels recursos utilitzats per l’empresa.

En finances hi ha diversos binomis fonamentals: inversió-rendibilitat i rendibilitat-risc. De fet, es tracta d’un “trinomi”, ja que no poden separar-se cap dels tres.




5.2. CONCEPTE D’INVERSIÓ I DE PROJECTE D’INVERSIÓ.

Concepte d’inversió en sentit estricte: Immobilització oaplicació de fons per l’adquisició d’actius amb una vida o un període de permanència en l’empresa superior a 1 any.

Exemple d’inversió: adquisició maquinària, naus, edificis, patents, accions, mobiliari, vehicles, etc.

Els exemples anteriors configuren l’immobilitzat o actiu no corrent:
material
intangible
immobiliari
financer (*)
(*) En aquest tema no tractarem la valoració de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • inversió y finançament
  • Inversi N
  • La inversió en l'empresa
  • Inversió
  • Banca De Inversi N
  • EMPLEO E INVERSI N
  • Decisiones De Financiamiento Y De Inversi N
  • CICLOS DE INVERSI N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS