Investigació Social Conductualisme

Páginas: 3 (645 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2015
Investigació social: El conductualisme
Pregunta de recerca: La evolució del vot religiós de 1980 fins 2008
La posició ontològica que defensa l’article és fundacionalista doncs existeix una realitatobservable que podem analitzar per mitja dels mètodes correctes independentment de les construccions socials i del nostre coneixement doncs son fets que podem observar, nosaltres per poder analitzarla evolució del vot religiós en un espai de temps i determinar en quins països té més presència.
La posició epistemològica que fomenta l’article en aquest cas és positivista doncs acudeix als fets iutilitza mètodes quantitatius per analitzar la realitat , busca les relacions causals que condueixen a que el vot religiós tingui més presència, si és debat més sobre temes relacionats amb l’economiael vot religiós perd incidència que si pel contrari es debat sobre temes religiosos o morals que fan que el vot religiós augmenti de manera considerable. Així com quines són les variables queincideixen en el vot religiós de l’individu que com demostra l’article són la importància de Déu en la vida de la persona i la creença en les institucions religioses.
¿Què podem saber?
El vot religióscontinua tenint rellevància política i no s’ha esvaït d’ Europa encara que si que és cert que no en tots el països te la mateixa presència.

¿Com ho podem saber?
Les característiques religioses de cadapaís d’ Europa poden influir en com es el vot europeu doncs el procés de secularització no ha sigut igual en cada país, aquesta influencia es una de les causes que pot determinar l’ augment o ladisminució del vot a cada país.
A més l’article utilitza metodologia quantitativa per a poder superar les carències dels estudis anteriors sobre el vot , fa servir una enquesta europea de valors on participen34 països i la cobertura va des de 1980 fins 2008, a més té en compte multitud de variables extretes de la EEV que formen un ventall ampli d’indicadors i que donen a conèixer els aspectes que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Investigacios en sociales
  • Investigació Social Elecció Racional
  • Investigaci N Social
  • Informe De Investigaci N Social
  • Investigaci N Social
  • Investigaci n Social
  • Investigaci N Social De Mercados
  • Investigaci n Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS