Invictus

Páginas: 5 (1072 palabras) Publicado: 18 de enero de 2013
Invictus
Més enllà de la nit que em cobreix
Negra com un fossar de pol a pol
Dono gràcies a qui sap quins déus
Per la meva ànima inconquerible

Pres per les urpes de les circumstàncies
No m’he estremit ni he plorat
Sota els cops del destí
Em sagna el cap, més no l’he acotat

Més enllà d’aquest lloc d’ira i de llàgrimes
Tan sols es teixeix l’horror de les ombres
I tanmateix els anysamenaçadors
Em troben i em trobaran sense por.

No importa si el camí és estret
O si m’esperen càstigs innombrables
Jo sóc l’amo del meu destí
Jo sóc el capità de la meva ànima

William Ernest Henley (1849-1903)

En aquest poema William Ernest Henley ens parla de la llibertat, de la duresa de la vida, de no rendir-se mai, siguin quines siguin les circumstancies. Ell mateix va patirtuberculosi y com a conseqüència l'amputació de la seva cama, per tant la seva vida no va ser un camí de rosses. Es percep intensitat, calma, força y esperança.
Aquest poema ens mostra la imatge d'una persona que ho pot haver perdut tot y que no hi veu solució a aquesta situació immediata però pot mirar mes enllà, tot i estant així esta agraït per no donar-se per vençut, en comptes de lamentar-secontinua lluitant, traient forces d' on no sembla que n'hi hagin. Es més, s'imagina que encara han d'arribar coses pitjors però que no té por, que aguantarà el que faci falta, així ho expressa a les ultimes paraules: Jo sóc l’amo del meu destí Jo sóc el capità de la meva ànima. Es veu clarament com ell té clar que per molt que les circumstancies el facin patir qui domina la seva vida es ell pertant no permetrà que res, sigui el que sigui, dominin la seva vida.

Per tant, el missatge d'aquest poema es clar: NO ET RENDEIXIS MAI, AGAFA FORCES D' ON NO ES CREGUI POSSIBLE, NO PERMETIS QUE RES NI NINGU ET DOBLEGUI. En altres paraules, i com el propi títol diu, sigues invencible. També ens impulsa a ser lliures, per tan a no acceptar el que la societat en imposa simplement perquè així ho diu.Aquest poema es comparable a molts altres, sigui per tema, context o significat, com per exemple:

DIVISA: On l'autora (Maria Mercè Marçal) no es a una situació fàcil però lluita per el que es, no es rendeix y lluita per la seva llibertat, la llibertat de ser dona, de ser catalana, y de ser pobre, es a dir de ser qui es.

DESIGS: Encara que ho fa per mitja dels desitjos Kavafis en insta aser lliures perquè qui no es lliure es com si estigues mort.

SOLDATS: Ungaretti escriu SOLDATS a una situació critica(a les trinxeres) tanmateix Henley va escriure INVICTUS al hospital desprès de que li amputessin la cama per culpa de la tuberculosi, tots dos sabien que la vida es massa valuosa com per depreciar-la.
Ungaretti ens insta a no entregar-li la nostra vida a ningú, i Henley ens diuque siguem els amos del nostre destí per tant el concepte es el mateix.

FERNANDO PESSOA: Ens anima a ser ridículs, i això es un altra manera de no doblegar-se front la societat i les seves "normes",
amés si fem el ridícul significa que estem fen el que desitgem per tant estem dirigint la nostra vida sense que rens ens aturi.
ENRIC CASSASSAS: Es un molt bon exemple del que significa ser elcapità de la teva anima, per molt que tothom al seu voltant el pressiona per que "maduri", ell té clar que no vol, que el que ell veu en els adults no li agrada, per tant ell no ho farà. Ell decideix que farà amb la seva vida sense preocupar-li que dirà o que farà el seu entorn.

SOL ENTRE LA GENT: Aquest poema de Charles Bukowski te un sentit semblant als sentiments que transmet INVICTUS, el propitítol, sol entre la gent, expressa el mateix que INVICTUS de soledat, sense ningú que et comprengui, a aquest sentiment l'acompanya una descripció social i de la vida mateixa tràgica i sense esperança, tan tràgica i sense esperança com la situació on es troba l' autor d' INVICTUS.

SOMNIS: Langston Hughes també dona una visió dura de la vida però de la mateixa manera que a INVICTUS ens anima a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Invictus
  • Invictus
  • invictus
  • Invictus
  • Invictus
  • Invictus
  • Invictus
  • Invictus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS