Ioc Noticia

Páginas: 2 (482 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
1) Aquest text és un article del diari "La Vanguardia" de fa aproximadament un mes. Prové de l'agència EFE, una agencia d'informació i notícies espanyola molt coneguda.
2) És l’anunci d’unesdeveniment proper. Una nit de compres el proper 30 de novembre. No és un article d’opinió, crítica, etc.
3) El text està datat i és molt recent, del 19 de novembre d’aquest mateix any. La notíciaés la inauguració de la propera campanya de Nadal amb una nit de compres al Passeig de Gràcia de Barcelona.

2) El text ens parla d'una iniciativa que s'ha dut a terme a Barcelona anomenada "Theshopping night Barcelona 2011". Consisteix en mantenir les botigues obertes fora de l'horari habitual, i aquest any com a novetat, s'ha ampliat la seva extensió a més carrers del voltant de l¡eixcomercial de la ciutat.

Assenyalen que Barcelona rep el 40% dels turistes de fora de la Comunitat Econòmica Europea i que allí gasten un 24% dels seus diners, això situa a la ciutat entre lescapdavanteres a Europa en vendes a les tendes, l'anomenat "shopping". Hi ha un ampli ventall d'oferta per a totes les butxaques, no és un comerç limitat a una minoria. De retruc també s'impulsa altres àrees comla gastronomia, l'oci, la cultura... Amb tot això pren empenta el prestigi i el renom de la ciutat a nivell mundial i genera guanys.

3) Donat l'èxit de la iniciativa és molt probable que essegueixi repetint durant anys i que fins i tot es consolidi ja que està donant molt bons resultats. En temps de crisis s'han de prendre mesures d'aquest tipus per potenciar el comerç.

És una noticia forçainteressant perquè ens orienta sobre les estratègies que es duen a terme a la ciutat per tal de donar una empenta al sector dels serveis. Valoro positivament que s'organitzin projectes com aquestscom a consumidora i treballadora del sector que sóc.

Des del punts de vista dels barcelonins del text es pot extreure una valoració molt senzilla: avisar als lectors sobre aquesta nit de compres....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ioc Hamlet
  • xml ioc
  • Eac ioc
  • Noticia
  • Noticia
  • Noticias
  • Noticia
  • Noticias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS