Ioioplo En El Mar

Páginas: 4 (772 palabras) Publicado: 23 de abril de 2011
Rafael Bergadà: És el marit d'Eulàlia i germà d'en Quim Bergadà. Tindrà problemes amb els obrers de la fàbrica, i serà assassinat violentament. Ell i Eulàlia són els que conviden Teresa i Valldaura auna festa de Carnaval perquè es coneguin millor.

Ramon: Ramon Farriols i Valldaura és el primer fill del matrimoni de la Sofia i l'Eladi. De petit estarà ple de vida i serà el més fort, el líderdels nens. Serà cruel amb en Jaume, el record del qual el seguirà tota la vida i l'amargarà. L'estiueig que passa a casa els Balsereny amb la Maria serà el seu despertar de la sexualitat. El seu amorper la Maria anirà més enllà dels jocs infantils. Després de la revelació del seu pare, que li diu que la Maria i ell són germans, marxarà de casa i s'instal·larà un temps a casa la Marina Riera. Degran patirà una estranya malaltia (l'aigua li produirà vertigen, que es pot deduir a causa de l'incident amb en Jaume) i es convertirà en un home resignat, amb la càrrega dels records, que intentaràoblidar. L'última visita a la torre representarà l'acceptació del seu deute amb el seu traumàtic passat. El taló que li proporciona Sofia abans d'acomiadar-se'n li permetrà sortir de la misèria en quèviuen ell i la seva família.

Rosa: La senyoreta Rosa és la institutriu. D'origen modest, no acceptarà ni perdonarà les vexacions a què la sotmeten en Ramon i la Maria. Al final, despatxada, revela al'Eladi, com a veritat, les seves sospites sobre la relació entre la Maria i en Ramon. Marxarà de la torre proferint una maledicció.

Salvador Valldaura: Amb una cridanera barba rossa, alt i aspectede bona persona, Salvador Valldaura viurà tota la vida sota el record del seu amor a Viena per Bàrbara. Es casarà amb Teresa i aquesta li farà abandonar la carrera diplomàtica i mudar-se a Barcelona,però el record del seu primer i més intens amor amor el farà tancar-se en ell mateix. Inetarà repetir la història de Viena amb Teresa (les violetes...) però fracassarà. Posarà tot el seu amor en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el mare mare
  • mare mare
  • El Mare Mare
  • Son de mar
  • El mar
  • la mar
  • mareas
  • Mareas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS