Ipad entre els estudiants universitaris

Páginas: 15 (3598 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013

|


ÍNDEX














1. INTRODUCCIÓ
Des de l’assignatura de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació se’ns demana un estudi sobre els usos i les aplicacions d’una tecnologia de la informació i/o de la comunicació específica en un entorn concret.
Hem decidit realitzar el nostre treball sobre l’ús de l’iPad en els estudiants de diferents universitats catalanes através d’enquestes on line.
Ens sembla interessant centrar-nos en aquesta tecnologia perquè ens crida molt l’atenció que tot i haver-hi tablets - Microsoft Tablet Pc - des del 2001, ha estat durant el 2010 - amb l’aparició de l’iPad – quan aquestes s’han introduït de manera més significativa en el mercat. A més a més, també ens sorprèn el fet que a principis de 2012 ja es comptava amb tresmodels d’iPad amb gran èxit de vendes; s’ha de tenir en compte que fa poc temps que s’ha donat a conèixer. Cal afegir que l’iPad s’ha diferenciat molt respecte tablets d’altres marques tot i tenir aparentment la mateixa funcionalitat.
El sector d’estudi que hem escollit per fer l’anàlisi és l’alumnat universitari català. Ens hem centrat en aquest segment de mercat per tal de poder veure la influènciade les noves tecnologies entre els joves, i no ens hem centrat en uns estudis concrets per tal de poder comprar les diferències d’utilització de la tablet en les diferents carreres.
Així doncs, aquest treball pretén conèixer la visió de l’alumnat universitari cap a les noves tecnologies, en aquest cas la tablet, i veure els usos que li atribueixen tot fent un breu recorregut per la història del’iPad.





2. METODOLOGIA
La informació necessària per a la realització del treball ha estat aconseguida de forma diversa ja que la recerca va començar just en el moment en el qual se’ns va acceptar el treball proposat.
Així doncs, en vistes de les característiques del treball hem decidit extreure la informació de dues maneres diferents: per una banda mitjançant enquestes entre elsestudiants universitaris per aconseguir així informació de primera mà i, per altra banda, mitjançant la informació a través de la xarxa i alguns llibres.
A partir de les enquestes efectuades a alumnes de diverses universitats de Catalunya hem obtingut una part de la informació que ens ha servit per poder veure la perspectiva dels joves cap a aquesta nova tecnologia, les talblets, i la importància quedonen aquests a la marca Apple, amb l’iPad. Les enquestes han estat passades enviant el link amb l’URL del web en el qual hem penjat l’enquesta a través de correu electrònic o mitjançant la difusió en xarxes socials, com ha estat el cas de Facebook. Aquest tipus de difusió fa que ens sigui difícil predir a quantes persones ha estat passada l’enquesta, però ens hem assegurat de difondre-la a lesuniversitats catalanes següents: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat de Rovira i Virgili (Tarragona) i Universitat de Vic.
No ens hem centrat exclusivament en enquestar a estudiants d’una carrera en concret. Així doncs, hem obtingutun total de 62 enquestes d’estudiants de diversos cursos i estudis universitaris: ciències socials, humanístiques, científiques, artístiques, enginyeries, etc.
L’altre part de la informació per a la creació del treball, la part més teòrica, l’hem adquirit de la bibliografia i diferents webs. Hem buscat diferents recursos però hem vist que la majoria de publicacions, ja siguin electròniques o no,es basen en les aplicacions per a iPad. Apple no necessita donar informació sobre els seus productes degut a que busca un funcionament senzill i que es basi en l’intuició humana. Per aquest motiu, la majoria d’informació obtinguda prové de blocs externs.
Mentre fèiem la cerca de la informació que necessitàvem, hem trobat un estudi, “Proyecto iPad” de la Universitat a Distància de Madrid, amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ipad
  • IPAD
  • Ipad
  • Ipad
  • Ipad
  • iPad
  • Ipad
  • ipad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS