islam

Páginas: 3 (700 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
El transcendent:
El seu transcendent és Al·là(Allah). Els musulmans el consideren únic,perfecte,omnipotent i creador de l'univers.
El fundador:
Muhammed ibn Abdallah,conegut com Mahoma, va ser elfundador de l'islam.Va néixer a la ciutat de la Meca al 571. El seu pare ja era mort quan ell ell era conscient de les desigualtats que hi havien en aquell moment en la seva societat.Un dia vasentir que Déu el cridava per ser l'escollit, i per acabar amb les desigualtats socials, aconseguir una societat més unida ,en la que s'ajudessin els uns als altres i només creiessin en un únic Déu.Normes: els cinc pilars de l´Islam.
La Xara o llei islàmica explica tots els apectes de la vida humana. Dóna resposta a totes les preguntes que un creient es pugui formular i, indica el camí que,si es segueix, garantirà la pròpia salvació.

L a part principal de la llei islàmica s´explica en cinc normes bàsiques, els cinc pilars. Què són:

1. La professió de fe: Davant de testimonis ien els principals moments de la vida, el creient ha de recitar la fórmula: «No hi ha cap Déu tret de Déu, i Mahoma n'és el profeta».
2. La pregària ritual: Cinc cops al dia, a hores preestablertes ien direcció a la Meca, els fidels s'han de dirigir a Al·là, amb la pregària. Una sola pregària, la del migdia del divendres, ha de ser feta en comú i a la mesquita. Es reciten sures de l'Alcorà isempre es repeteix la invocació «Allah akbar» («Al·là és el més gran!»).
3. L´almioina: L'almoina té dues modalitats: l'exercida espontània i lliurement per agradar Déu i la reglamentada i obligatòria(zakat) segons la qual tots els musulmans han d'aportar als pobres i a la comunitat una desena part de les seves rendes i capital.
4. El dejuni durant el mes del ramadà. El ramadà és el novè mes delcalendari lunar i és el mes en el que començà la revelació de l'Alcorà. Des de l'alba a la posta del sol, el fidel s'ha d'abstenir de menjar i beure, de fumar i de tenir relacions sexuals.
5. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Islamico
  • El Islam
  • Islamica
  • Islamismo
  • islam
  • EL ISLAM
  • El Islamismo
  • islam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS