istöria

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014



Ejercíci 4

Analitzar la forma de producció de l’ántic règim.

Analitzar el document 7.

a) Com s’hi representa el món el rural?

La major part de la població es dedicava al’agricultura. Hi havía una producció de subsisténcia, en secans poc productius, i la major part de les terres es dedicaven al conrreu de cereals, que eren la basa de la dieta. Però també es conreava productesdestinats al comerç, com la vinya o l’olivera. L’agricultura també depenia del clima, per aixó havíen periodes de crisis que desencadenaben en tensions socials per la fam. La propietat de la terraestaba en mans dels privilegiats, les senyories dels quals representaven prop del 40% de la superficie de conreu. Les terres de la noblesa no es dividien mai a causa dels mayorazgos (llei que obliga atransmetre les terres al fill més major). Una part de les terres del clergat, les mans mortes, no es podien vendre ja que les posseïa el rei. La propietat restant de les terres pertanyia a la burguesía oeren terres comunals dels ajuntaments.

b) Quines faenes duen a terme els camperols? Fan servir maquinària?

Els camperols que tenien les seues propies terres, es dedicaven a les activitats delsector primari en especial l’agricultura i la ramaderia. I els camperols que no tenien terres i no estaven sotmesos al régim senyorial, eren serfs d’un senyor, El senyor els permitia treballar unapart de les terres per a poder alimentarse i, a canvi, hauríen de treballar gratuitament les terres del senyor algún dia a la setmana i pagar-li una renda.
No utilitzaben màquinaria peró si queutilitzaben ferramentes de camp com:
Carros per a transportar blat, corbelles per a tallar males herbes…etc.


Observa el document 6. Analitza la distribució de l’espai, les eines, el tipus detreball… En què es diferencia d’ una fàbrica moderna?
En la distribució de l’espai, cada un tenía un espai personal molt limitat a causa del
Gran nombre de treballadors, les eines que utilitzaben...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Istoria
  • Istoria
  • istoria
  • Istoria
  • Istoria
  • Istoria De El Espanol
  • Trabajo De Istoria
  • Istoria mexicana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS