Italia fascista

Páginas: 3 (666 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013
El feixisme Italià

1.Introducció
El feixisme italià va ser una ideologia de caire dictatorial que es va desenvolupar a Itàlia després de la crisi social i econòmica, força marcada per lesmínimes compensacions que van aconseguir després al finalitzar la Gran Guerra I la crisi econòmica de la Gran Depressió. Va ser una de les respostes polítiques que es van donar a la crisi capitalista delsanys 30.

2. La crisi de la postguerra: 1919-1921
Al 1919 es firma la Pau de París, en aquest tractat Itàlia queda força descontenta al aconseguir només la regió d'Ístria, Trieste i la vall delSud-Tirol, fet que provocarà un sentiment nacionalista reivindicatiu per part de la població italiana. Itàlia es troba en una crisi econòmica, política i social de l’estat a causa de la inflació i l’aturque hi havia i que normalment provocava reivindicacions dels obrers. Al mateix temps les classes mes altes, en contra del comunisme, veien al feixisme com a principal opositor i li donen suport. Lesclasses altes seran molt importants en l’ascens de Mussolini al poder.
En aquesta època trobem l’aparició de Benito Mussolini, fundador del Feixisme, que va passar de l’ala radical del PartitSocialista (l’esquerra) a convertir-se en nacionalista extrem (dreta) progressivament.
Per aturar les reivindicacions socialistes i comunistes Mussolini va crear :
-Els Faci Italiani di Combattimento al1919. (Grup ultranacionalista)
-El Partit Nacional Feixista al 1921.

Aparició del corporativisme ( sindicat únic) on les diferencies entre obrers i classes altes es solucionaven.

Retall d’ilPopolo d'Italia, 6 de juny de 1919. Diari que exigia una política exterior agressiva i una política anticomunista.
3.El feixisme al poder: 1922-1925
A l’octubre de 1922 Mussolini fa un cop d’estatpacífic i desfila pels carrers de Roma a la coneguda com a Marxa sobre Roma. Aquesta marxa marcava convencionalment el principi del règim feixista i el final progressiu del règim parlamentari precedent....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La italia fascista
  • La censura fascista en italia
  • La Italia Fascista
  • Italia Fascista
  • Italia Fascista
  • La Italia Fascista De Mussolini
  • El Papel De La Mujer En La Italia Fascista
  • A Italia Fascista 1922 LAURA NAZI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS