Italia

Páginas: 38 (9458 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
PROJECTE PAÍS
ITALIA





















Grup B2: Fàtima Nabil Palau, Laura Garzón Sala, Carolina Mena Duran i Anna Tops Fullà












0. SUMARI
1. INTRODUCCIÓ

1.1. JUSTIFICACIÓ DEL TREBALL, EL PERQUÈ?

Itàlia és un dels països amb més encant turístic, ja sigui pels elements patrimonials i culturals que té les ciutats de Roma i Florència o tambéels aqüeductes de Venècia. Un dels països més visitats d’Europa, atrets per la diversitat de paisatges, tant de muntanya com de platges, la gastronomia i la indústria de la moda.
Per tant el que volem reflectir en aquest treball és la oferta turística de la Península Italiana als possibles turistes que la vulguin visitar, fer un estudi exhaustiu de l’evolució turística que s’ha anatdesenvolupant durant els darrers anys, la importància del turisme a nivell econòmic el tipus de turista que visita a Itàlia, la seva durada i la despesa durant la seva estància.

1.2. OBJECTIUS I HIPÒTESIS DE TREBALL

Conèixer la oferta turística d’Itàlia, analitzant detalladament les dades numèriques aconseguides per les diferents fonts, del turisme, l’evolució i l’impacte sociocultural i econòmic queha tingut des dels seus inicis a l’actualitat.

1.3. METODOLOGIA I FONTS UTILITZADES

Les dades han estat extretes de les pàgines de internet com l’Eurostat, la OMT, FMI, INE, la pàgina principal d’Itàlia del turisme, també de l’agència nacional del turisme italià i l’Istat. També s’ha extret les dades de la biblioteca de la UdG, del llibre Compendium i yearbook.http://www.abcpedia.com/republica/italia/italia-mapas-descripcion.htm
http://sobreitalia.com/2012/01/13/los-principales-destinos-turisticos-de-italia/


1.4. ESTRUCTURA DEL TREBALL

Introducció
Descripció Física (Clima, Recursos Naturals, Distribució de la població)
Descripció Cultural
Descripció Econòmica.
Evolució de l’arribada de turistes 1998-2010
Importància del sector turístic a Nivell econòmicPrincipals destins turístics (Roma, Florència, Milà, Venècia, Nàpols)
Oferta d’allotjament
Tipologia de turistes
Nacionalitats de turistes
Durada i despesa dels turistes.












2. CAS D’ESTUDI: PRESENTACIÓ DEL PAÍS
2.1. DESCRIPCIÓ FÍSICA, SOCIAL, CULTURAL I ECONÒMICA DEL PAÍS

DESCRIPCIÓ FÍSICA
Itàlia és un país situat al sud d'Europa que ocupa la península itàlica i tres gransilles, que són Elba, Sicília i Sardenya. També ocupa algunes illes petites, la capital de les quals és la ciutat de Roma.
El seu nom prové d'una antiga colònia grega dels ítals, a Bruci (actual Calàbria), paraula que significa «bou jove» en Hel·lènic antic.
Limita al nord amb Suïssa i Àustria, separats pels Alps, a l'est per Eslovènia i el mar Adriàtic, a l'oest pel mar Tirrè, de Ligúria i laMediterrània, al sud amb el mar Jònic i la Mediterrània i al nord-oest de França.
Posseeix dos enclavaments en el seu territori: el Principat de San Mario i el Vaticà (301323 quilòmetres quadrats és la seva superfície).
Algunes de les ciutats més importants d’Itàlia són Milà, Bolonya, Palerm, Turin, Florència i Venècia.

1. CLIMA
Itàlia té un clima summament divers, des del fred glacialdels Alps al clima subtropical de la Costa de la mar de Ligúria.
Els rangs de temperatura mitjana oscil·len entre els 11-19 graus centígrads.
La presència de cadenes de muntanya (Apenins i Alps) que afecten profundament a la circulació i producció dels vents, fa que cada regió italiana tingui aquestes importants variacions climàtiques.

2. RECURSOS NATURALS
La majoria del seu territori no ésadequat per a l'explotació agrícola. Té molt pocs recursos. La mineria es basa en el gas, l'oli, sulfur, plom, manganès, entre d'altres elements escassos, ja gairebé esgotats.
El seu fort només és la pesca, que proporciona gran moneda pel país, així com l'extracció de marbre, famós a tot el món.
Els seus rius, que són el Po i l'Adagio, en general són poc profunds i s’assequen durant els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ITALIA
  • Italia
  • Italia
  • Italia
  • italia
  • Italia
  • Italia
  • Italia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS