iuui

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015
Emily Brönte (1818-1848) va ser una escriptora i poeta britànica. La seva obra més important és la novel·la "Cims Borrascosos", publicada el 1847 i considerada un clàssic de la literatura anglesa.Per evitar prejudicis sobre les dones escriptores utilitzar un pseudònim masculí, Ellis Bell. Cims Borrascosos és la seva única novel·la, les seves altres obres són poemes.
Cims Borrascosos
és unaobra de gènere narratiu i de subgènere novel·la. En aquesta obra el Senyor Lockwood arriba a la Granja dels Tords propietat del esquerp i ressentit Heathcliff, qui viu a la seva residència CimsBorrascosos. Un cop instal·lat Lockwood aconsegueix que la mestressa de claus Nelly Dean li expliqui la història de Heathcliff i la seva família.
Anys enrere vivien a la Granja dels Tords dels Linton amb elsseus fills Isabel i Edgar, i en Cims Borrascosos vivien els Earnshaw amb els seus fills Hindley i Catalina. Un dia el Sr.Earnshaw porta a un noi gitano anomenat Hetahcliff al que acull a casa seva.Mentre van creixent Heathcliff es guanya el cor de Catalina però es guanya l'odi de Hindley. Quan tot semblava anar bé per a ell, s'assabenta que Caterina de casarà amb Linton, això ho s'enfurisma ise'n va de la casa per un temps. El buit que sent Caterina amb la seva marxa la porta a una gran depressió, però un temps després es retroben i reconeixen que entre ells hi ha més que amistat.Estructura
L'obra es divideix en 35 capítols. Comença amb un narrador (Lockwood), el que explica una primera impressió del que passa. Dins de la narració d'aquest se li suma una altra narradora (Nelly Dean)que explica els fets ocorreguts a la casa. Fins i tot en alguns moments hi ha més narradors pel mig com Isabel Linton quan narra la seva fugida de Cims Borrascosos. Moltes persones diuen que aquestaestructura és molt semblant a la de les ninetes russes, Matriouskas.
Personatges principals
- Heathcliff: És un orfe recollit per Sr. Earnshaw i portat a Cims Borrascosos. S'enamora de Catalina i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • {pp{iuui
  • Iuui

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS