Júlia-Isabel Clara Simó

Páginas: 8 (1820 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2014










ISABEL-CLARA SIMÓ, JÚLIA
1.Argument de l’obra:
Júlia es una jove de baixa condició social que treballa a la fàbrica tèxtil d’Alcoi en plena revolució del petroli.
Josep el amo de la Fàbrica un dia li ofereix a Júlia treballar d’assistenta en la seu casa, per a cuidar de la seua dona Cecilia que estava malalta. La dona deJosep es mor i Júlia es queda sense aquest treball.
El pare de Júlia esta mort, va morir en la presó d’Alcoi, perquè va ser acusat de matar a l’alcalde Pelletes.
Un dia Josep li demanà a Júlia eixir perquè estava enamorat d’aquesta, Júlia el rebutjà varies vegades. Un dia Júlia va acceptar y va anar a sopar amb ell i Josep li declarà el seu amor i que es volia casar amb ella, però Júlia no diguéres. Després li contà a s’ha mare la declaració de Josep y la seua mare digué que havia de acceptar-la perquè Josep tenia molts diners i així mai més tindria que treballar a la fabrica, però Júlia estava enamorada de Rafelet. Júlia parlà amb Josep i acceptà que es casaren.
Desprès el llibre passa a contar la vida de Josep Romeu, que diu que va tindre una vida molt dura i també parla del seu pareMiquel Romeu.
Júlia anà a la fabrica on totes les obreres la miraven mal perquè anava a casar-se amb Josep. Júlia li va contar a Rafelet que es casava amb Josep i aquest s’enfadà molt i es posà molt trist. Júlia deixà d’anar a la fabrica, encara que Josep li seguí pagant el jornal.
Dolors la mare de Cecilia i “sogra” de Júlia vol esterilitzar-la sotmetent-la a una operació per a que no puga tenirdescendència i l’herència de Josep fora nomes per als fills de Josep. Júlia al principi no vol però acceptà. La boda es celebrà el dia de tots els sants un poc abans del previst perquè la gent començà a criticar-los. La nit de nuvis es celebrà a València. Al tornar Júlia li demanà a Josep portar els comptes de la casa, Dolors no va voler, però finalment acceptà. Júlia va manar al fill major deJosep, Josepet a l’Escola Industrial i a Miquel a la fabrica per a que anirà aprenen. La mare
de Júlia li digué que jugant a la “ouija” va veure que coses males pesarien.
La senyora Dolors va quedar malalta en cama i un dia Júlia despertà i Josep estava mort, la mare de Júlia també va morir al llit perquè es va trencar l’espina dorsal i Rafelet havia mort a Cuba.
Júlia i Miquel portaren endavantla fabrica. Un dia Júlia al despatx de Josep va trobar un document escrit per Dolors amb una llista d’acusats de matar a Pelletes on incriminava al seu pare Pepet de l’Olla. Júlia va cuinar una truita i amb l’oli roent se la va tirar a Dolors per damunt de la cara deixant-la cega.
2.Investiga sobre l’ industrialització valenciana y sobre tot d’Alcoi en el segle XIX i indica com apareix en lanovel·la.
La industrialització valenciana va començar a partir de la revolució industrial al segle XIX , dins del seu terme municipal, te nombroses empreses de diferents sectors industrials , com la indústria pesada , la fabricació de mobles, la fabricació de productes ceràmics , diversos tipus de indústria alimentària i més posteriorment la Indústria automobilística. En el sector tèxtil ha patitpel fet de la competència de tercers països. A València ciutat no ha estat tan cridaner, causa que a València es defineix per la seva qualitat, sobretot pel que fa als teixits de seda, la seva qualitat és reconeguda a tot el món.
A la novel·la apareix al capítol IV (Pàg.96) diu que varen haver epidèmies y moltes fabriques i tallers van tancar, però, els fabricants estaven decidits a modernitzarl’ indústria d’Alcoi, la producció creixia i Alcoi estava mal comunicat per tot arreu y l’any 60 es van aconseguir comunicacions amb la comarca, a traves de Cocentaina; amb València, a traves de Xàtiva, i a la resta del mon a traves d’Alacant.
La industrialització a Alcoi, la indústria tèxtil, va ser la més important, començà un procés de modernització amb l’edificació de grans factories que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Júlia de isabel clara simó
  • Júlia. isabel clara-simó
  • Júlia- Isabel Clara Simó
  • Resumen principio. julia, isabel clara simo
  • Comentari text júlia, d´isabel-clara simó
  • Júlia- Isabel Clara Simó
  • resenya dones Isabel Clara-Simó
  • Isabel-Clara Simó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS