jacint verdager

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2015
JACINT VERDAGUER


Jacint Verdaguer i Santaló fou un dels autors catalans més importants de la prosa romàntica, en l'època de la renaixença. A part de ser conegut per les seves magnífiques obrestambé ho és pels seus actes i la seva vida en general, sobretot perquè vivia i sentia molt la cultura catalana.

Va néixer a Foncaroles el 17 de maig de 1845. Des de petit ja era un nen que destacava,tot i que no era un noi amb notes excel·lents (més aviat el contrari) ja se li veia gran interès pel vers. Amb 18 va llogar una masia i allà aprofitava el seu temps lliure per a recollir cançons itextos populars catalans, a més a més de recollir escrits també en llegia i n'escrivia, de fet, el seu tema preferit sobre el qual escriure era l'amor. L'any 1859 es van restaurar els jocs floralsjuntament amb la tertúlia de Vic, de la qual Verdaguer n'era el president. Sis anys més tard, el 1865, fou quan Jacint Verdaguer s'orientà cap a la poesia renaixentista romàntica, amb la seva primeraparticipació en els jocs florals, cal esmentar que ni tan sols en els jocs florals deixà la barretina guardada a casa, era un complement que no li faltava mai.

Quan ja fou més adult decidí fer-se sacerdot.Tot i això va continuar escrivent però va haver d'apartar el tema de l'amor per sempre. Les condicions amb les quals vivia a la parròquia el van fer emmalaltir de tuberculosi i anèmia. Jacint Verdagueral veure's malalt va decidir deixar la parròquia i se'n va anar de viatge durant dos anys com a capellà a l'Oceà Atlàntic. És en aquell viatge on va escriure una de les seves obres més importants:l'Atlàntida. Després d'aquesta obra n'escriu unes quantes més ja siguin fruit de l'experiència dintre l'església o pels viatges que va fer (Idilis i cants místics, Excursions i viatges, i el mésimportant per a Catalunya: Canigó, que mitifica els orígens del nostre petit país amb una llegenda). Després d'això va ser nomenat Poeta de Catalunya, per obres com “Pàtria” o “Montserrat”, que són de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jacinto
  • jacintos
  • Jacinto
  • jacinto
  • Jacinto
  • Jacinto Convit
  • Jacinto canek
  • Fortunata y Jacinta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS