Jackon Pollock: la importància del procés

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2013
JACKSON POLLOCK
La importància del procés
Jackson Pollock, fou un artista nord-americà
Amèrica no tenia avantguarda pròpia, per això és molt important que els pintors europeusl’haguessin fet arribar a Amèrica. Crida molt l’atenció a Pollock la idea de que la font de l’art es troba a l’inconscient.
Quan Pollock treballa en les seves obres es deixa portar pel momentcreatiu, és la seva inconsciència qui treballa, fins que arriba un punt en que el coneixement sorgeix i es dona compte d’allò que ha creat. El caos arriba quan el coneixement del quadre ésinexistent, sinó que tot flueix per l’inconscient. En canvi quan l’artista pren consciència del que ha fet és quan obté l’harmonia pura.
Mai s’havia donat importància al procés creatiu del’artista, sinó el resultat final era el que valia. Amb Pollock la clau de l’obra és el com i el perquè no el que resulta: el procés pictòric esdevé l’obra d’art.
La gran recerca de Pollock era elRite; creia que Amèrica no havia de ser només un nou món occidental, sinó que havia d’absorbir els orígens dels indígenes, per tant es centra en aquest tema primitiu i a través d’un procés onl’artista s’involucra en cos i ànima aconsegueix plasmar-ho. S’ha d’entendre el ritual com a una forma de comportament col·lectiva amb una finalitat que surt de l’ésser humà davant d’allòdesconegut.
El procés de treball de Pollock, consistia en desfer-se dels cavallets convencionals i optar per estendre la tela sobre una superfície dura, com pot ser el terra o les parets,d’aquesta manera pot treballar des de tots els angles del quadre o inclús entrar-hi i sentir-se part de l’obra. Aquesta metodologia ens remet a les pintures indígenes, on els indis dibuixavensobre la sorra utilitzant tot el cos.
Com alternativa a les eines típiques d’un pintor, Pollock utilitzava materials com pals, trossos de ferro i vidre, sorra, ganivets i altres.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jackon
  • Pollock
  • Pollock
  • pollock
  • Proc
  • proc
  • Proc
  • Proced

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS