Jaime i

Páginas: 3 (694 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
Jaume I
La primera època de Jaume I
L’any 1208 naixia un dels reis més importants en la història medieval de l’Europa occidental i un dels personatges més importants de la història de Catalunya,Jaume I El Conqueridor.
Jaume I va néixer a Montpeller el 2 febrer de l’any 1208, fill del matrimoni entre Pere el Catòlic i Maria de Montpeller.
Quan tenia només tres anys, va ser presoner de Simó deMontfort, croat que va derrota al seu pare, Pere I en la batalla de Muret. Però també com a motiu de la promesa de matrimoni de Jaume I amb Amícia, filla de Montfort.
El 1214 l’ educació de JaumeI, orfe de pare i mare, fou encomanada a l’orde militar dels templers. Allí aprengué el maneig de les armes i també els valors cristians, concretats en l’esperit de conquesta que manifestà durant totala seva vida.
La seva adolescència té lloc durant la regència dels seus oncles Sanç i Ferran.
A la edat de tretze anys ja s’havia casat amb la Infanta Elionor de Castella, de la qual tingué elprimogènit Alfons. Tot i que va tenir dos matrimonis més i nombroses amants.
El període de les brillants conquestes
Jaume I és conegut amb el sobrenom de el Conqueridor perquè durant el seu regnat, lacorona d'Aragó va incorporar Mallorca i València, on va fundar els regnes respectius.
La conquesta de Mallorca va començar l’any 1229 quan sortí de Salou una expedició que desembarcà a Santa Ponça.El setge durà tres mesos i acabà amb l’assalt general. En una segona estada va sotmetre a Menorca a la condició tributària el 1231. Abans de la submissió de Menorca, com a requeriment del rei deNavarra Jaume acudí a la seva cort, i hi signà un tractat d’afiliament que el feia successor de Sanç, però algunes diferències que sorgiren antre ambdós monarques convertiren el tractat en inoperant, iquant Sanç VII morí fou succeït pel seu nebot.
La conquesta de València va començar l’any 1238 i durà anys. En les darreres conquestes de València és donà una seriosa topada amb Alfons el Savi, hereu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jaime I
  • El reinado de Jaime I
  • Conquista Valencia Jaime I
  • Conquista Jaime I
  • INFORME UNIV JAIME I
  • Jaime I De Aragon
  • El rey jaime i
  • Sobre la guerra en la edad media, franco cardini, "jaime i rey y conquistador"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS