jakbe

Páginas: 6 (1417 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015
3.LA RESTAURACIÓ

1.El Congrés de Viena

Després de la caiguda de Napoleó i per fixar fronteres de Estats europeus entre països que havien format part de les coalicions antifranceses van reunir un Congrés de Viena.
Tornada de Napoleó i creació de l’imperi dels cent dies va precipitar la signatura de l’acord final.
Congrés de Viena 1r en època contemporània, va reunir principals dirigentsde l’època en ambient de festa:
Representant Gran Bretanya: vescomte Castlereagh. Defensava manteniment d’equilibri entre Estats d’Europa amb intenció de que França no pogués expandir-se en un futur.
Representant de Rússia: tsar Alexandre I amb ministre Karl von Nesselrode. Volia annexió de Polònia. Mirava més enllà dels límits europeus.
Representant d’Àustria: emperador Francesc I icanceller Metternich. Ampliació del domini austríac al nord de la península itàlica. Metternich imposà la reinstauració dels principis de l’Àntic Règim.
Representant de Prússia: monarca Frederic Guillem III. Defensava intenció prussiana d’ampliar possessions amb annexió de Saxonia per ocupar lloc més gran en el fraccionament dels estats alemanys.
Representant França: Charles Maurice Telleyrand.Acord final mantenir equilibri entre principi del legitisme a l’hora de restaurar antics monarques en el seu tron i policia de conveniències respectant situacions heretades de la guerra.
Legitismedefensar drets per raons d’herència de la història, tenien llinatges sobre territoris. Màxim defensor: Telleyrand.

2.El mapa d’Europa

a causa del remodelatge, França tornà a les fronteres i es vaveure envoltada per petits estats al llarg de la seva frontera que havien d’actuar com a taps en cas de intent d’expansió.
Estats tap: Prússia, Renana, Països Baixos (Bèlgica i Holanda), Regne de Savoia-Piemont i confederació Suïssa.
França va tornar definitivament a les fronteres i va haver de pagar indemnització i part del seu territori va ser ocupat pels antics coaliats.
Gran Bretanyaobtenir illa de Malta, illes Jòniques, illes Helgoland, Ceilan, Maurici i territori de Cap.
Rússia obtingué major part del territori polonès, Finlàndia i Bessaràbia.
Suecia obté Noruega.
Prússia aconseguí ampliació del territori. També creació de Confederació Germànica (38 estats sobirans).
Creació de la confederació va semblar perpetuar la rivalitat entre Prússia i Àustria pel control de lafutura sobirania alemanya.
Àustria homogeneïtat sobre el territori del nord de península itàlica en rebre regne Lombardo-Veneto i afermar-se sobre les províncies il·líries i renunciava a Bèlgica.
Ni Portugal ni Espanya no va obtenir cap compensació territorial en canvi de la seva intervenció en la guerra antinapoleònica.
Amb el Congrés de Viena es van ferir sentiments nacionalistes:
-Nacionsque volien la independència i plana sobirania van restar dividides com va ser el cas de Bèlgica, Holanda, Itàlia i Alemanya.
-Conservadorisme: intent d’impulsar Antic Règim triomfaren momentàniament ja que el liberalisme burgès es llençà en contra.

3.La Santa Aliança i el sistema Metternich

després de sessions del Congrés de Viena, es va crear la Santa Aliança per una proposta del Tsar deRussia1r organisme polític contemporani d’àmbit internacional. Van acordar principis conservadors indefinits (ajut mutu, pau, justícia...). més endavant es va perfilar sistema Metterniches reservaria el dret d’intervenir militarment en qualsevol dels estats membres per frenar avenç de noves ideologies i mantenir equilibri entre els estats.
Santa Aliançaaltres estats europeus però GranBretanya i estats pontificis no formaren part. Compromís internacional aportà la coherència de pensament que faltava en els acords sobre fronteres de Congrés de Viena i va ser base ideològica de la Restauració.



4.UNIFICACIÓ ITALIANA

1.El Piemont, nucli de la unificació

Victor Manuel amb suport de França va voler mantenir la independència dels seus estats i engrandir-los.
Va conservar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS