Japó, Zona Sísmica

Páginas: 18 (4339 palabras) Publicado: 2 de enero de 2013
1. Crònica dels esdeveniments

El terratrèmol y tsunami de Japó (anomenat oficialment per l’Agencia Meteorològica de Japó com el terratrèmol de la costa Pacífic de la regió de Töhoku de 2011) va ser un terratrèmol de magnitud 8,9 Mw. L’epicentre del terratrèmol es troba al en mar, davant de la costa de Honshu, 130 km a l’est de Sendai (Miyagi, Japó). Aquest esdeveniments van duraraproximadament 2 minuts.

Després del terratrèmol es va generar una alerta de tsunami a la costa pacífica del Japó y a molts altres països. L’alerta va ser emesa per Japó i va ser la més greu en la seva escala local d’alertes, la qual cosa implicava que s’esperessin onades de fins a 10 metres d’alçada. Les onades, però, van ser de 0.5 metres a la costa nord del Japó(part groga del mapa), 4 metres aMorioka(part taronja del mapa) i 10 metres a l’alçada de l’aeroport de Sendai(part vermella del mapa).

Tot això va passar a les 14:46:23 hora local del divendres 11 de març del 2011.



Cronologia per dies:

11 de Març:

- Error en la xarxa elèctrica i els sistemes de refrigeració automàtic en els reactors 1, 2 i 3 en el funcionament de la Central Fukishima.

- La Centrald’Onawaga s’incendia. 

- El govern declara l’estat d’emergència atòmica i evacua a 2.000 persones, tot i així assegura que no hi ha fugues radioactives.




12 de Març:

- Explota el reactor número 1 en la seva coberta i augmenta el reescalfament, com a conseqüència s’amplia la zona d’evacuacions ja que hi ha hagut 4 ferits.




13 de Març:

- S’aconsegueix controlarel foc del reactor 1 i s’intenta baixar la temperatura del reactor 1 i 3.

- En el reactor número 3 de Fukushima la radioactivitat es triplica en el límit permès i és necessari evacuar 210.000 persones.




14 de Març:

- Creix inesperadament la temperatura i explota el reactor número 3. Es destrueix la seva coberta. S’evacua el personal del sector 3 i 4 i després s’hi tiraaigua pel refredament.

- El reactor número 2, després d’haver estat exposat 2 hores a l’aire, també explota, es genera un incendi i provoca la sortida de reactivitat.

- Aquella mateixa nit també s’incendia el reactor número 4 i dura fins la matinada del dia 15 de Març.




15 de Març:

- Baixa en nivell d’aigua en el reactor número 5, es crea un nou incendi en elreactor número 4 i explota el reactor número 2.

- Augmenta la radiació i es declara zona d’exclusió aèria en 30 km, s’evacuen 800 empleats(queden 50 en planta).


16 de Març:

- L’emperador Akihito es dirigeix per primer cop en 22 anys de regnat a la població per demanar-los que resisteixin i s’ajudin els uns als altres.

- Se segueix tirant aigua en el reactors 1 i 2però les barres de combustible resulten danyades.

- Surt fum del reactor número 3, el nivell de radiació és el doble del permès i és necessari evacuar a 50 treballadors.

- També hi ha una augment de temperatura en els materials d’una piscina de stock en el reactor número 5 (que abans del terratrèmol estava inactiu i en reparació juntament amb els reactors 4 i 6).

- Hi ha moltapreocupació per el reescalfament dels reactors 5 i 6 i alhora s’anuncia un crític reescalfament en el reactor 3 que es creu que hi ha hagut la fusió del nucli.

- Es creu que la nau de coberta del reactor 2 hi ha un nivell molt alt de radioactivitat i per tant es diu que la seva coberta està trencada.

- Els enregistraments de la temperatura de l’aigua per refredar les naus que ésmolt més alta del que hauria de ser.




17 de Març:

- El nombre de víctimes supera les 27.000(10.035 morts i 17.443 desapareguts), la crisi nuclear desencadenada en la central de Fukushima manté en suspens el país i a la comunitat internacional.

- 23 persones ferides a Fukushima, dos desaparegudes i 20 contaminades per la radiació.

- El yen arriba al seu màxim...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Zonas Sismicas
  • zonas sismicas
  • Zonas sismicas
  • zona sismica
  • Zonas Sísmicas
  • Zonas Sismicas
  • Zonas Sismicas En México
  • Juárez, zona sísmica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS