Jaycee

Páginas: 2 (293 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
CONCLUSIONS:

Després d’haver realitzat la pràctica hem arribat a una sèrie de conclusions.
La conclusió principal i més genèrica és que el sabó es forma mitjançant unareacció anomenada saponificació.
La saponificació té unes característiques pròpies si la apliquem en l’aspecte industrial, tal i com l’hem fet nosaltres: la reacció esprodueix entre un greix (oli de cuina usat) i sosa càustica (NaOH), i el resultat és el propi sabó i glicerina.
A mesura que hem anat realitzant l’experiència s’han anat donantun seguit de fets dels quals també n’hem obtingut conclusions:
Quan hem abocat la sosa càustica i l’aigua al recipient n’ha sortit vapori s’ha escalfat: això és degut aque s’ha donat una reacció exotèrmica en la que s’hi desprèn calor quan es dissol la sosa càustica.
Un cop hi hem afegit l’oli, la solució ha adquirit un color taronjós perla simple acció de mescla en la qual l’oli té un color que s’imposa al to transparent que tenia. La solució ha continuat sent líquida ja que l’acció d’agitació no l’heminiciat fins uns instants després.
A mesura que hem anat agitant la mescla, aquesta s’ha anat espessant: això es dóna pel fet que quan agitem la mescla el què estem fent ésaugmentar les colissions entre les molècules i per tant accelerar el procés de saponificació.
Finalment, la professora ha abocat a la solució una mica de farina i aquesta s’haespessat encara més. Això és el mateix que acabem d’explicar, la farina accelera el procés de saponificació perquè té un estat sòlid en pols.
Finalment i com a conclusiómés didàctica, hem aprés que fer sabó no requereix uns coneixements que vagin més enllà dels que tenim nosaltres i que, per tant, el podem fabricar nosaltres mateixos.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS