jazz

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
EL BRESSOL DEL JAZZ


Introducció:

El Jazz va començar a Amèrica i va ser inventat pels esclaus africans, aquests van començar a tocar-lo en les plantacions i es va anar estenent arreu del móna causa del seu èxit. Es van crear molts estils del Jazz com el Blues, el Swing, el Gospel... Una de les característiques més importants del Jazz és la improvisació.



Worksongs:

El Jazz vacomençar a les plantacions americanes durant el segle XIX. En aquestes plantacions hi treballaven els esclaus negres que portaven d'Àfrica.


















Les primeres cançons deJazz van ser les worksongs cançons que cantaven els esclaus mentre treballaven, aquestes es cantaven però també es tocaven amb les eines que els esclaus tenien a mà a les plantacions com pics,pales...















Els worksongs són una mena de cançons de pregunta i resposta, molt repetitives i sobretot molt expressives. Aquestes cançons les feien servir tant per expressar-secom per mantenir-se units mentre feien treballs molt cansats en condicions infrahumanes.
















El Blues:

El blues és un estil de música que es canta i es toca normalmentamb una guitarra o una harmònica. En el Blues l'interpret expressava els seus sentiments d'una manera molt emotiva. Per tant les cançons són molt emotives. El blues és la espina dorsal del Jazz formantels seus propis estils. El blues es posterior als worksongs i als espirituals negres.



























Gospel:

El Gospel era la música que es tocava a lesesglésies cristianes negres, aquest va sorgir dels espirituals negres. El Gospel són cants religiosos que es canten a l'església picant de mans, normalment acompanyats d'un òrgan i de panderetes. ElGospel era més alegre i extravertit que els espirituals negres. Els fragments que es canten normalment narren algun episodi evangèlic.















Espirituals negres:

Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jazz
  • Jazz
  • El jazz
  • Jazz
  • Jazz
  • jazz
  • Jazz
  • Jazz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS