Jedaa

Páginas: 5 (1119 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Biografies

Winston Churchill

Sir Winston Leonard Spencer-Churchill (Woodstock, 30 de novembre de 1874 - Londres, 24 de gener de 1965) va ser un polític britànic conegut pel seu lideratge del Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial. Va servir com a Primer Ministre del Regne Unit de 1940 al 1945 i de nou de 1951 a 1955. Va ser un destacat home d'estat amb una notable oratòria, també va seroficial a l'Exèrcit Britànic, historiador, escriptor (és l'únic Primer Ministre guardonat amb el Premi Nobel de Literatura el 1953) i artista. Va ser la segona persona en ser nomenada ciutadà Honorífic dels Estats Units. Gaudí dels següents honors orde de la Lligacama, orde del Mèrit, orde dels Companys d'Honor, Condecoració Territorial, Royal Society, Consell Privat del Regne Unit, ConsellPrivat del Canadà.


Franklin D. Roosvelt

Franklin Delano Roosevelt va néixer a Hyde Park, a la vall del riu Hudson, el 30 de gener de 1882. El seu pare era terratinent i vicepresident de la Delaware and Hudson Railway. El seu llinatge americà es remuntava a més de 200 anys, de quan Nova York encara s'anomenava Nieuw Amsterdam, i un dels seus avantpassats, Isaac Roosevelt, va ser membre de laconvenció que ratificà la Constitució dels Estats Units al 1788.
La seva avia paterna era cosina germana d'Elizabeth Kortright Monroe, esposa del 5è President dels Estats Units, James Monroe. La seva avia materna, era descendent directe del passatgers del Mayflower.
Roosevelt assistí a la Groton School, una escola episcopaliana de Massachusetts, on va ser molt influenciat per seu director, EndicottPeabody, que predicava el deure dels cristians a ajudar als desafortunats. Roosevelt continuà els seus estudis a Harvard, mentre que un cosí llunya seu, Theodore Roosevelt esdevenia President. Al 1902 conegué a la seva futura esposa, Anna Eleanor Roosevelt durant una recepció a la Casa Blanca. Es casaren dos anys després a Nova York, el 17 de març de 1905. Es matriculà a la Facultat de Dret deColumbia al 1905, però mai no s'arribà a graduar. Al 1908 entrà a treballar a Carter Ledyard & Milburn, una prestigiosa firma de Wall Street.
Al 1918, la seva esposa descobrí que havia tingut una aventura extra-marital, motiu pel qual volgué divorciar-se. La mare de Roosevelt entrà en acció, a causa del fet que un divorci li arruïnaria la carrera política; i finalment s'arribà a una solució decompromís, segons la qual el matrimoni continuaria de portes enfora, però en realitat cadascun viuria la seva vida. Franklin Roosevelt tindria diverses relacions més, entre elles amb la seva secretària Missy LeHand.






Josif Stalin

Iósif Vissariónovitx Djugaixvili, més conegut pel nom que va adoptar, Iósif Stalin (1880-1953), va ser el primer Secretari General del Partit Comunista de laUnió Soviètica entre els anys 1922 i 1953, any de la seva mort. Després de la mort de Lenin al 1924, va ser el màxim dirigent de la URSS.
Stalin va implementar una economia de comandament, substituint la Nova Política Econòmica de la dècada del 1920 per Plans Quinquennals i posant en marxa un període d'industrialització i col·lectivització ràpides. L'agitació del sector agrícola va disrompre laproducció d'aliments, resultant en fams esteses com per exemple la catastròfica fam soviètica de 1932-1933, coneguda a Ucraïna com la Holodomor.
A finals de la dècada del 1930, Stalin va posar en marxa la Gran Purga (també coneguda com el "Gran Terror"), una campanya per purgar el Partit Comunista de membres acusats de sabotatge, terrorisme o traïció; la va estendre a les milícies i altres sectorsde la societat soviètica. Els objectius sovint eren executats, empresonats en camps de treball gulag o exiliats. Durant els anys següents, milions de membres de minories ètniques van ser deportats.
El 1939, després d'intents fracassats per establir un sistema col·lectiu de seguretat a Europa, la Unió Soviètica, liderada per Stalin, va signar un pacte de no agressió amb l'Alemanya nazi, seguit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS