Jesus a Setmana Santa

Páginas: 11 (2636 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
INDEX

INTRODUCCIÓ 2
DIUMENGE DE RAMS 2
DILLUNS SANT 3
DIMARTS SANT 4
DIMECRES SANT 6
DIJOUS SANT 8
DIVENDRES SANT 10
DISSABTE SANT 11
DIUMENGE DE RESURECCIÓ 12
PLÀNOLS SETMANA SANTA 13

Jesus durant setmana Santa

INTRODUCCIÓ
El que està a continuació és una explicació de la vida de Jesústal com apareix en els quatre evangelis inclosos en el Nou Testament, considerats llibres sagrats per totes les confessions cristianes. La explicació evangèlica és la font principal per al coneixement de Jesús, i constitueix la base de les interpretacions que de la seva figura fan les diferents branques del cristianisme. Encara que pot contenir elements històrics, expressa fonamentalment la fe deles comunitats cristianes en l'època en què aquests textos van ser escrits, i la visió que en aquells dies tenien de Jesús de Natzaret.

DIUMENGE DE RAMS .
Segons els quatre evangelis, Jesús va anar amb els seus seguidors a Jerusalem per celebrar-hi la festa de Pasqua. Va entrar a lloms d'un ase, perquè es complissin les paraules del profeta Zacaries. Va ser rebut per una multitud, que el vaaclamar com a «fill de David».
A l'evangeli de Sant Marc ho explica així:
"Quan s'acostaven a Jerusalem , al costat de Betfagé i Betània , enfront de la muntanya de les Oliveres , Jesús va enviar dos dels seus deixebles i els digué : Aneu al poble que teniu al davant de vosaltres , i tan bon punt entreu -hi , trobareu 01:00 ruc lligat , en el qual cap home ha muntat ; Deslligueu i porteu-lo . i sialgú us digués : Per què feu això ? digueu que el Senyor ho necessita, i que després el tornarà . ser , i van trobar el ruc lligat fora a la porta , al revolt del camí , i el van deslligar . i uns dels que eren allà els van dir : què feu deslligant el ruc ? Ells llavors els van dir com Jesús havia manat , i els van deixar . i van portar el ruc Jesús , i van sobre ell els seus mantells , i es vaasseure sobre ell. També molts tendien els seus mantells pel camí , i altres tallaven branques dels arbres , i les tendien pel camí . i els que anaven davant i els que venien darrere donaven veus , dient : Hosanna ! Beneït el qui ve en nom del Senyor ! Beneït el regne del nostre pare David que ve! Hosanna en les altures ! I va entrar Jesús a Jerusalem , i al temple ; i havent mirat al voltant totesles coses , com ja fosquejava , es va anar a Betània amb els dotze "
(Marc 11, 1-11 ) .


DILLUNS SANT .
A Betània, prop de Jerusalem, va ser ungit amb perfums per una dona. La nit de Pasqua va sopar a Jerusalem amb els Apòstols, és a dir, va fer l'Últim Sopar. En el transcurs d'aquest sopar, Jesús va predir que seria traït per un dels Apòstols, Judes Iscariot. Va prendre pa a les mans,dient «Preneu i mengeu, aquest és el meu cos» i, a continuació, agafant un calze de vi, va dir: «Beveu d'ell tots, perquè aquesta és la sang de l'Aliança, que serà vessada per la multitud per a la remissió dels pecats ». Profetitzar també, que no tornaria a beure vi fins que no ho begués de nou en el Regne de Déu, és a dir, que moriria.
L'Evangeli de Sant Joan explica així la unció:
" Sis diesabans de la Pasqua , Jesús va anar a Betània , on vivia Llàtzer , que Jesús havia ressuscitat d'entre els morts. Allà li van oferir un sopar ; Marta servia , i Lázaro era un dels que estaven amb ell a taula. Maria va prendre una fibra de perfum de nard , autèntic i costós , ungí Jesús els peus i se'ls va eixugar amb els cabells, i la casa es va omplir de la fragància del perfum. Judes Iscariot , undels seus deixebles, el que ho anava a lliurar , diu :
- « Per què no s'ha venut aquest perfum per tres-cents denaris per donar-los als pobres ? »
Això ho va dir, no perquè s'interessés pels pobres , sinó perquè era un lladre; i com tenia la bossa portava el que anaven tirant. Jesús va dir:
- « Deixa- ; ho tenia guardat per al dia de la meva sepultura ; perquè als pobres els teniu sempre amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Redaccio de Setmana Santa
  • SANTA TERESA DE JESUS
  • Santa marianita de jesus
  • Santa Maria de Jesus Sac.
  • Histeria Santa Teresa de Jesus
  • Santa Teresita Del Niño Jesús
  • Santa Teresa De Jesus
  • santa teresa de Jesus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS