jhgfghj

Páginas: 8 (1798 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014

“El quadern de noa”

Fitxa Tècnica

Director: Nick Cassavetes

Productor: Toby Emmerich i Mark Johnson

Guió:Jeremy Leven i Jan Sardi, (basat en The Notebook de Nicholas Sparks)

Fotografia: Robert Fraisse

Música: Alan Heim

Intèrprets: Ryan Gosling (Noah Caulhoun),Rachel McAdams (Allie Hamilton),James Garner (Duke,Noa de gran),Gena Rowlands (Allie de gran),Sam Shepard (pare deNoa)

Durada: 123 minuts

País: Estats Units

Data d'estrena: 2004
Rachel MccAdams



Resum de l’argument
La història es desenvolupa en els anys 40. Una noia anomenada Allie va a la ciutat costanera de Seabrook Island (Carolina del Sud) per passar l'estiu amb la seva família i allunyar-se de tot l'estrès de la ciutat. Hi coneix Noah, els dos s'enamoren i viuenun d'amor de veritat,el primer per als dos. Els pares d'Allie s'interposen i els separen. Noah envia cartes durant un any, cada dia, però la mare d’Alli sempre les amagava i Allie va passar anys pensant que a ell no li importava.
Després de 7 anys, Allie, a punt de casar-se amb un dels homes més importants de la ciutat, veu la fotografia de Noah en un diari, que li demostra que va complir lapromesa que li va fer de reconstruir una vella casa amb detalls que ella li havia dit, volia que estiguessin com finestres blaves i que la casa sigues blanca. Els dubtes i records s'apoderen d'Allie i tot canvia en aquest moment; ella s'adona que encara l'estima amb totes les seves forces i que mai l'havia pogut oblidar. Després de pensar-s’ho molt, decideix tornar a Seabrook per trobar-se amb Noaque, sorprés, l’acull com si els anys no haguessin passat.
Després d’un dia estant junts els dos es donen conte que l’atracció és mútua i que la química entre ells era encara més forta que abans.
Passats un parell de dies, la seva mare, sabent perfectament on estava la seva filla i perquè, tot i que Allie no li havia dit, va a buscar-la i ella li diu que sap la veritat sobre les cartes.
Allie iNoa discuteixen perque ell sap que no és només ell qui estima, que ella també i que vol que estigui amb ell. Tot i que al principi Allie ho nega, i vol tornar a casa perquè té un home esperant-la,es dona compte que no pot lluitar pel que sent per Noa i decideix explicar tot al seu promès i ell la perdona, però li diu que ella és la que ha de decidir i ella decideix quedar-se amb qui li indica elseu cor,Noa.
Tota la historia està narrada per Duke a la senyora Hamilton, que fins al final de la pel·lícula no s’ha sap, son Noa i Allie de grans.
Allie té Alzheimer i Noa pretén, llegint-li la historia cada dia que ella recordi el seu passat, i de fet ho fa a vegades, però només per uns poc minuts, quan la torna a perdre li agafa un atac d’ansietat.
Al final, tots dos acabant morint junts,saben que el seu amor és de veritat, que sempre s’estimaran i que estaven destinats a estar junts.




Critica de la pel·lícula “El quadern de Noa”
El quadern de Noa és una pel·lícula romàntica, de gèneres cinematogràfic amor i drama,que narra la història entre dos joves que més tard es tornen a trobar i reviure el seu amor. Aparentment Nicholas Sparks es va inspirar en el matrimoni delstiets de la seva dona. Un dia estaven tots quatre junts a casa de l’escriptor i va sortir el tema de com va començar i desenvolupar la seva romàntica historia d’amor en una època en la que el romanç, lleialtat i il·lusió n’eren protagonistes.
L’autor, molt inspirat amb la historia va escriure el famós llibre “The Notebook” que vindria a ser “El diario de Noa” en castellà i “el quadern de Noa” encatalà. Més tard, a l’any 2004, Nick Cassavetes va convertir el llibre en una pel·lícula que es convertiria en una de les més famoses i premiades.
Cal destacar que a la pel·lícula hi ha detalls molts importants com el fet de que la vestimenta, escenaris i comportament tant dels protagonistes com dels extres està molt ben cuidats. També s’ha de dir que en mig de la pel·lícula té lloc un fet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jhgfghj
  • Jhgfghj

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS