jhjhgyth

Páginas: 2 (484 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
Article del dia


La Seu Vella o catedral antiga és un monument arquitectònic de la ciutat de Lleida. S'alça sobre un turó des del qual es divisa tota la ciutat, el riu Segre i gran part del'horta de Lleida. La catedral s'ubica al centre històric de la població. S'inscriu dins de l'estil romànic, encara que les seves cobertes són de creueria ogival gòtica. Les portes de sant Berenguer,l'Anunciata i dels Fillols són una mostra de "l'escola romànica de Lleida". La catedral va ser donada per acabada quan es va realitzar el cimbori i la coberta de les naus el 1286 i va quedar enllestidatotalment al segle XV, amb la construcció del campanar i l'acabament de la porta dels Apòstols.

El fenomen a Catalunya és la persistència, sobretot al nord del país, de les formes de l'art romànicfins el segle XIII, aquest fet ha donat els resultats de les estructures arquitectòniques de la catedral de Lleida, anomenant-se com un període de transició, per la qual cosa es pot definir com unacatedral romànica amb la monumentalitat gòtica.

Continuació... – Arxiu

Articles de qualitat · Articles bons · Temes de qualitat
Actualitat

Dimecres 3 d'abril
La Comissió Europea obre unainvestigació sobre el pelotazo del Reial Madrid, que va veure com l'Ajuntament de Madrid valorava a 22,7 milions d'euros un terreny que el club blanc havia comprat per només 421.000 euros.
El jutgeimputa la infanta Cristina pel cas Nóos després de la presentació de documents que la implicarien en l'empresa corrupta.
Dimecres 27 de març
Esquerra Republicana de Catalunya fa pública la pregunta queproposarà pel referèndum d'independència: «Vostè creu que Catalunya hauria de ser un estat independent?».
Dimarts 26 de març
Comença a Washington el debat de la Cort Suprema dels Estats Units sobrela constitucionalitat de la Proposició 8 de Califòrnia, que prohibeix el matrimoni homosexual.
Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats

Sabíeu que... En sabeu la resposta?
Sabíeu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS