Jhon Locke resumen libro I, II, IV

Páginas: 4 (820 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
“Assaig sobre l’enteniment humà” de John Locke
LLIBRE I – Capítol II
Locke diu que els principis especulatius innats no existeixen. Tampoc els principis pràctics innats. Per tant, Locke estatotalment en contra dels racionalistes, ja que aquests defensaven la teoria de les idees innates.
Locke, pel que fa a les normes morals, diu que per ser acceptades i practicades necessiten la demostraciód’utilitat, que condueix a la demostració de que no hi ha idees innates. Per això mateix, tampoc podem demostrar amb total certesa els principis pràctics universals.
Aquests principis s'adopten com aregles del comportament i per això hi ha l'existència d'una varietat de doctrines, de costums, cultures i temperaments, sobre els quals es jutja la veritat i la mentida, el bé i el mal.
LLIBREII–Capítol VIII

En aquest capítol Locke ens parla sobre les idees simples, “aquelles que són percebudes pels sentits i que treuen idees clares per a la ment”.
La informació que els sentits perceben seranles idees. Aquestes idees es divideixen en simples i compostes. Dins de les simples hi trobem tres grups:
Primàries: formen part de la matèria (volum, forma, nombre).
Secundàries: el poder que téqualsevol cos d’afectar als nostres sentits i provocar en nosaltres idees diferents com en són els diferents colors, son, olors, etc.
Poders: poder de produir o rebre canvis en la forma.

LLIBRE IV –Capítol II i IV
El coneixement intuitiu i el demostratiu son els dos tipus de coneixement que tenim. Locke, desprès d’haver analitzat bé els dos primers coneixement afegeix una forma de coneixementnova, el coneixement de l’existència dels objectes externs mitjançant la percepció i la consciència que tenim de que realment rebem idees partint dels objectes. Així es poden afirmar tres graus delconeixement: l’intuïtiu, el demostratiu i el sensitiu.
Locke diu que les imaginacions dels homes no ens han d’importar i que és el coneixement de les coses el que dóna valor als raonaments, no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I, II, IV y V libros de "Meditaciones Metafísicas" Resumen
  • Resumen libro II y IV de la República de Platón
  • ANALISIS DE LOS TITULOS I, II Y II DEL LIBRO IV DEL CODIGO CIVIL ECUATORIANO
  • Resumen libro rafael mendez cap i y ii
  • Resumen Del Contrato Social De Rousseau Libro I, Capítulos V Al Vii, Libro Ii, Capítulos I Al Iii, Libro Iii,...
  • Resumen del libro iv de eneida
  • El Secreto De Las 7 Semillas Resumen (Capitulos I, Ii, Iii, Iv)
  • Resumen De Basilea I y Ii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS