Jhon wallis

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 29 de enero de 2012
John Wallis

Nascut a la localitat anglesa de Ashford el 22 de novembre de 1616, John Wallis es va educar a l'escola Felstead, ia l'edat de 15 anys va caure a les mans un llibre de aritmètica.Animat per la curiositat cap a aquells estranys signes i símbols, i amb l'ajuda del seu germà, en quinze dies va dominar la matèria. En 1630 es va traslladar a Tenterden on es va especialitzar en Llatí,Grec i Hebreu, i va ser en l'Emmanuel College de Cambridge, on, tot i realitzar estudis en altres matèries, es va centrar en les matemàtiques per graduar el 1640.

Wallis es va unir alspresbiterianos moderats per posar-se en contra de la execució de Carles I, el que el va portar a suportar l'hostilitat dels independents. Això, unit al fet que va estar desxifrant missatges per als parlamentarisdurant la Guerra Civil, sembla que va motivar el seu nomenament com a President Savilian de Geometria a Oxford el 1649, càrrec que va ocupar fins que va morir al novembre de 1703,

Wallis va ser unmembre fundador d'un grup interessat en les ciències naturals
i experimentals que inicialment es reunia a Londres, i que va arribar a convertir-se en la Royal Society. A més de dedicar-se a lesmatemàtiques, també va escriure treballs sobre teologia, lògica i filosofia.

El 1655 va publicar el seu tractat Seccions còniques en què defineix analíticament aquestes estructures, definint-les comcorbes de segon grau. Però la seva obra més insigne va ser la seva Arithmetica infinitorum, publicat el 1656, i en la qual va sistematitzar i estendre els mètodes d'anàlisi de Descartes i Cavalieri, si béva ser molt criticada la manera oberta que va emprar per exposar els seus arguments lògics. En aquest tractat també estudiar els treballs de Kepler, Roberval i Torricelli, i va introduir ideesfonamentals per al posterior desenvolupament del càlcul. És considerat com el més gran matemàtic britànic anterior a Newton.

El matemàtic John Wallis va ser el primer a usar el símbol per representar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jhon
  • Jhon
  • JHON
  • jhon
  • Jhon
  • jhon
  • jhon
  • Jhon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS