Joan Barroer

Páginas: 4 (906 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014

JOAN BARROER



2013-2014







1. Feu un breu resum del conte.
Joan Barroer era un nen que ho trencava tot. Un dia el padrí va anar a casa d'en Joan. El padrí sempre que anava acasa seva, portava joguines per en Joan i en Joan sempre el relacionava amb més joguines per trencar. Però aquell dia el padrí no va portar-li cap joguina per en Joan, sinó que va portar-li una nina deporcellana a la seva germana Maria. Joan va sorprendre's. Maria i la seva mare van dir-li que ni se li acudís tocar la nina perquè la trencaria, però ell quan elles no estaven va agafar la nina i vagirar-li el cap pensant que podia girar el cap com un mussol i li va arrencar el cap. Se mare i se germana al veure'l van sortir corrents darrere d'ell.
A l'hora de menjar tot anava bé, però quan Joanva agafar la cullera i la va posar dins del plat, tant el plat com cullera van sortir volant. Així tanmateix com el seu padrí, al tocar-lo, ell també va sortir volant, per sort cap a la seva casa. Desd'aquell moment tot el que tocava sortia volant!
Va sortir corrents i va tancar-se al traster per no fer-li mal a ningú i va començar a plorar i a suplicar-li a Deu que el perdones per trencar totesles coses dient-li que no ho faria més, però encara així, Deu no va perdonar-lo.
Maria amb la seva innocència i la seva fe de que ell no tornaria a trencar res, va entrar al traster amb en Joan i elva abraçant, així sense sortir volant. A Deu no va poder resistir-se a una tendresa tan gran i va perdonar el pecat de Joan. La nina ja no se sap on està, però si està trencada, no és per en Joan.2. Definiu el pecat capital i comenteu el conflicte que se'n deriva.
-Jo crec que el pecat capital de Joan Barroer és la enveja, ja que el seu padrí li regala el ninot a la seva germana i Joan perenveja va a jugar amb ella i la trenca.

3. El càstig. Descripció i anàlisi
- El càstig que li va posar Deu a en Joan Barroer va ser que totes les coses que tocava el Joan surten volant, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joana
  • Joana
  • joan
  • Joana
  • Joan
  • Joana
  • Joana
  • joan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS