Joan brossa

Páginas: 4 (837 palabras) Publicado: 27 de agosto de 2012
BIOGRAFIA
Joan Brossa va néixer el 19 de gener de l’any 1919 a Barcelona. Els seus pares treballaven en contacte amb la musica i una de les seves aficions fou el teatre.
La joventut de brossa estamarcada per la guerra civil on va ser cridat per els republicans a Lleida. La guerra va ser la seva font d’inspiració. Mes tard conegué a Freud, qui va ser un dels seus models a seguir, i arran d’aixòque va començar a estudiar psicologia que anava íntimament lligada amb la seva literatura. L’escriptura de brossa comença amb la interpretació del inconscient, fins acostar-se al surrealisme. L’any1941 brossa conegué a Josep Vicenç Foix, qui va ser un dels mestres per al jove. Gracies a Foix, brossa conegué les influencies dels avantguardismes i altres autors qui van aprofundir en la millora dela seva obra. Brossa s’interessà per la musica, el teatre, la poesia, la pintura…
L’any 1950, la poesia de brossa pateix un canvi radical en la seva temàtica i canvia la seva forma de pensamentinteressant-se per la vida social-política degut a una nova amistat amb un poeta brasiler. En els anys 40 havia fet alguns cal·ligrames, però serà en els anys 60 que la poesia visual centrarà el seuinterès.
Brossa va fer desenes d’exposicions, i en els anys següents l’hi plogueren desenes de premis que ell mai s’arribà a esperar. El 30 de setembre de 1998 Joan brossa caigué per les escales de casaseva, on va morir. Es considerat un dels millors artistes de l’època per ser dramaturg, melòman, cinèfil, mag, artista i poeta.
Poema
El primer poema de Joan Brossa que exposaré és un cal·ligrama ipertany a l’etapa de Brossa que ja us he comentat abans, en la que s’interessa per la poesia visual. El motiu que el va portar a fer aquest tipus de poesia va ser que la paraula va deixar de sersuficient per ell i va recórrer a la visualització material del poema. En les seves paraules, la poesia visual és “la recerca d’un nou terreny entre allò visual i allò semàntic”, és a dir, per entendre-ho...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan brossa
  • joan brossa
  • JOAN BROSSA
  • Joan brossa
  • Joana
  • Joana
  • joan
  • Joana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS